Ana Sayfa / EKONOMİ / Mersin İstişare Kulübü, Turizm gündemiyle toplandı

Mersin İstişare Kulübü, Turizm gündemiyle toplandı

Mersin İstişare Kulübü, Mersindeki Turizm fırsatları, Turizmde çeşitliliğin önemi ve Mersin Turizminde doğru hedef ve stratejik plan nasıl olmalıdır “ gündemiyle temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Mersin İstişare Kulübü, düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılarla  Mersin’in öncelikli konularını sektörün temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla kent gündemine taşımayı sürdürmeye devam ediyor.

Navona Oteli’nde düzenlenen Mersin İstişare Kulübü Temmuz ayı toplantısı “turizm” gündemiyle kahvaltıda bir araya geldi. Çani lojistik yönetim Kurulu Başkanı İsa Çani, kahvaltının sponsorluğunu yaptı.

Toplantıya Mersin İstişare Kulübü Başkanı ve Yönetim Danışmanı Vizyoner YGM Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı İsa Çani, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Birdir,Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Aktaş, Navona Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pulat, Mersin Teknopark Müdürü İhsan Gültekin, Mersin Gümrük Müdür Yardımcısı Yaşar Doğan, Marpessa Blue Beach Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Cevahir, Vista BOUTIQUE Oteli Genel Müdürü Merve  Yavuzyolcu, Önceki dönem  Turizm sektörü temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin İstişare Kulübü Başkanı ve Yönetim Danışmanı Vizyoner YGM Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz,  Mersin İstişare Kulübü üyeleri olarak Mersin’in sorunlarını belirleyerek çözülmesi gerekli öncelikli konuları kentin gündemine taşıdıklarını belirterek, çözüm odaklı fikir alış verişinde bulunulduğuna dikkat çekti. Konunun akademisyen uzmanları ile sektörün temsilcileriyle sorunların çözümüne odaklı önerileri kent gündeminde değerlendirildiğini ve kenti geleceğe taşıyacak proje ve önerilerde bulunduklarını söyledi.

Prof. Dr. Kemal Birdir, Dünya ve Türkiye Turizminde Gelişmeler, Mersin Turizmine Yansımaları, Dünya ve Türkiye Turizminde Makro Veriler  sunumu içinde değerlendirirken, Dünya turizminde en çok ziyaret edilen ülkeleri ve  ekonomiye katkılarını dile getirdi. Mersin’de 543 turistik konaklama tesisin olduğunu ifade eden Birdir, 19 923 oda  46 003 yatak kapasitesine sahip olduğunu, 2018 verilerine göre 110 000 yabancı turist ile 1 100 000 yerli turiste hizmet verildiğini belirtti.

Toplantıda  MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, MTSO Yönetim Kurulu olarak Mersin turizminin gelişmesi için gerçeklen çalışmaların yapıldığını, Turizmin gelişmesi için turizm sektörüne gereken desteklerin sürdürüldüğünü, konunun takipçisi olduklarını belirtti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir