Ana Sayfa / YEREL YÖNETİMLER / Mersin Büyükşehir Meclisi Başkan Seçer’e Metro İnşaatı İçin 900 Milyon TL Borçlanma Yetkisi verdi

Mersin Büyükşehir Meclisi Başkan Seçer’e Metro İnşaatı İçin 900 Milyon TL Borçlanma Yetkisi verdi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ağustos ayı olağan toplantısının 2. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Başkan Seçer, orman yangınlarında büyük bir özveriyle çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ülkenin kuzeyinde yaşanan sel felaketleri için de seferber olduğunu, selde zarar görenlerin acısını paylaştıklarını söyledi.

Başkan Seçer, birbiri ardına yaşanan felaketlere dikkat çekerek, “Ülkemiz, önce Van’da ardından da Karadeniz bölgesinde art arda yaşanan sel felaketleri ve taşkınlarla karşı karşıya kaldı. Kastamonu’da, Bartın’da, Sinop’ta ve daha birçok bölgede oluşan afetlerde peş peşe acı haberler aldık. Ardahan ilçeleri ve köylerinde de aşırı dolu ve yağış sonrası sel felaketleri yaşandı. Karadeniz’de bugünkü açıklamalara göre 70 vatandaşımız hayatını kaybetti. Afetzede vatandaşlarımızın yanında olmak için Kastamonu Cide ve Sinop Ayancık’a 6 adet araç ve 12 itfaiye personelimizi, ayrıca Mobil Yemek Tırımızı 12 Ağustos’ta yola çıkardık. Bölgede sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın acısını paylaşıyor, yaralananlara acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

“Memleketimizin başı sağ olsun”

Kahramanmaraş’ta yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden 1’i Mut ilçesinden olmak üzere 3’ü Türk, 5’i Rus 8 kişiye Allah’tan rahmet dileyen Seçer, “Bugün son yolculuğuna uğurladığımız hemşehrimiz Oğuz Avşar Aydın’a ve hayatını kaybeden tüm mürettebata Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Dün meydana gelen operasyonlarda şehit düşen askerlerimiz var. Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimiz de var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Memleketimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısının 2. Toplantının ana gündem maddesi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in metro projesi için 900 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi oldu.

İhale şartnamesinde işi üstlenen firmanın kredi bulma şartı olması nedeniyle tartışmalara neden olan projeye ilişkin bilgi veren Seçer,

“YÜZMÜŞÜZ YÜZMÜŞÜZ KIYIYA KADAR GELMİŞİZ”

Yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki 15 istasyonlu, Mezitli-Eski Otogar arası hafif raylı sistem ihalesi için 3 teklif geldiğini ve komisyonda beklediğini söyleyerek, “Değerlendirme süresi 150 gündür. Eylül’de doluyor bu süre. Bizim ihalemiz; finansmanı bul-gel şeklindeydi. İdare istediği gibi finansman bulma özgürlüğüne de sahiptir. Metro konusu bugüne kadar kamuoyunda da çok tartışıldı. Tüm boyutlarını, kente ne katacağını anlatmaya çalıştık. Bu tip önemli projeler sadece yerel yönetimlerin onayı, uhdesi ile olmaz. Ulaştırma Bakanlığı, cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanıp yatırım programına alınmış bir projeden bahsediyoruz ve şuan ihaleyi tamamlamak üzereyiz. Finansmanını tamamlamaya çalışıyoruz. Yani yüzmüşüz yüzmüşüz kıyıya kadar gelmişiz. Bu iş buradan sonra ya sekteye uğrayacak, ya da kazmayı vuracağız ki Mersin halkı bunu bekliyor” dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

CHP’liler Metro Projesi için destek isterken, AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, projeye ilişkin teknik bilgilendirme istedi. Müzakerelerde başka söz talebi olmazken Başkan Seçer, idareden geldiği şekliyle teklifi oylamaya sundu. Oylamada borçlanma talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Bazı isimlerin ise çekimser kaldığı görüldü.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GELECEĞİNİZE VE HAYALLERİNİZE İPOTEK KOYMALARINA İZİN VERMEYİN!”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Akdeniz’de bizden önce halkımızın huzuru yoktu, kavga, gürültü çoktu. Biz, hiç ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir