Ana Sayfa / ÇEVRE / MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNDEN 113. SAATTE MUCİZE KURTARIŞ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNDEN 113. SAATTE MUCİZE KURTARIŞ

İlk günden itibaren deprem bölgesinde sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, felaketin üzerinden geçen 113. Saatte bir mucizeye imza attılar. Ekipler Adıyaman’da 57 yaşındaki 5 çocuk annesi Halime Aktoprak’ı 5 saat süren çalışmanın ardından enkaz altından sağ salim kurtardı. Mersin İtfaiyesi depremin ardından şimdiye kadar toplam 57 kişiyi enkaz altından canlı olarak çıkarmayı başardı.

Tüm dünyanın gözyaşları içerisinde takip ettiği ‘Asrın Felaketi’nin ardından arama kurtarma çalışmaları olanca hızıyla devam ederken Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Adıyaman’da bir ‘Mucize’ye imza atarak 113 saattir enkaz altında kurtarılmayı bekleyen Halime Aktoprak’ı yıkıntıların altından çıkardılar.

Bölgede yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında canla başla çalışan Mersin İtfaiyesi ekipleri canlı olduğunu tespit ettikleri bir enkazda hemen çalışmaya başladılar. Ekipler yaklaşık 5 saat süren çabaların ardından ise 5 çocuk annesi Halime Aktoprak’ı beton blokların altından kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Depreme yaşadığı evin yatak odasında yakalanan ve bir ayağı betonların altına sıkıştığı için tam 113 saat boyunca yüzüstü bir şekilde kurtarılmayı bekleyen Halime Aktoprak’ın Mersin İtfaiyesi tarafından kurtarılması hem ekiplere hem de yakınlarının kurtarılmasını bekleyen binlerce kişiye ‘Umut’ oldu.

Depremin ardından çok hızlı bir şekilde organize olarak felaketin yaşandığı il ve ilçelere yardıma koşan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sahada yaptıkları çalışmalar ile şimdiye kadar toplam 57 kişinin enkaz altından sağ olarak kurtarılmasını başardı. Gece gündüz demeden çalışmaya devam eden ekiplere, arama kurtarma köpekleri Maki ve Melo’da yardımcı oluyor.

Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra yıkılan kentlerin onarılması içinde yardımcı olan İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yemek molalarından arta kalan dakikalarda bir taraftan elektrik panolarını onarırken diğer taraftan da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinliler tarafından gönderilen destek malzemelerinin depremzedelere ulaştırılması için diğer ekiplere yardımcı oluyorlar.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir