Ana Sayfa / Manşet / Mersin Büyükşehir ekmeğini paylaşacak

Mersin Büyükşehir ekmeğini paylaşacak

Depremin vurduğu şehirlerde ekmek ve su sıkıntısı baş gösterdi. Evleri yıkılan, hasar gören vatandaşların yanı sıra bölgede görev yapan sağlıkçılar, polisler, askerler ve kurtarma ekipleri de ekmek ve su bulmakta zorlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi 2 gün boyunca bölgeye binlerce ekmek gönderdi. Talep fazla olunca Mersin Büyükşehir Belediyesinin kendi fabrikasında üretilen tüm ekmeklerin deprem bölgesine gönderilmesi kararı alındı. Başkan Vahap Seçer, “Deprem bölgesinde çok fazla gıdaya ihtiyaç var. Fabrikamızda günlük üretilen ekmeklerin tamamını deprem bölgesine gönderme kararı aldık”

Depremin vurduğu şehirlerde en çok ekmek ve suya ihtiyaç duyulması üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi halk ekmek fabrikasındaki üretimin tamamını deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderme kararı aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşlara sıcak yemek ve gıda yardımı da sağladı. Depremin vurduğu Adana, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır’da vatandaşların en büyük sıkıntısı ekmek ve su. Bölgedeki fırınların üretim yapamaz hale gelmesi, üretim yapabilenlerin ise dağıtım yapamaması nedeniyle vatandaşlar ekmek bulmakta zorlanıyor. Vatandaşların yanı sıra bölgede görevli olan sağlıkçılar, asker ve polisler, arama kurtarma ekipleri de ekmek ve su bulamıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesindeki vatandaşlara ve görevli personele 2 gün içinde kendi fabrikasında ürettiği rol ekmeği ulaştırdı, ayrıca su desteği de sundu. Talebin fazla olması nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Ekmek Fabrikasında üretilen tüm ekmeklerin deprem bölgesine ulaştırılması kararı aldı.Bu kararı sosyal medyadan duyuran Vahap Seçer, “Deprem bölgesinde çok fazla gıdaya ihtiyaç var. Fabrikamızda günlük üretilen ekmeklerin tamamını deprem bölgesine gönderme kararı aldık” dedi. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’ya 154 personel, 65 araç, 39 iş makinası, 1 mobil mutfak,2 mobil wc ile birlikte battaniye, gıda malzemeleri, bebek malzemeleri,yemek ve su gibi temel ihtiyaç malzemeleri gönderdiklerini kaydeden Vahap Seçer, “Ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Hep birlikte bunun da üstesinden geleceğiz” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜLTAK: “BİRİLERİ HALKIMIZA KİRLİ BİR OYUN KURMAK İSTİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Akdeniz’in çok değerli bir ilçe olduğunun altını çizerek; “Akdeniz artık festivallerle, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir