Ana Sayfa / Manşet / Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından LGS’ye hazırlık kursu açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından LGS’ye hazırlık kursu açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Mahallesi’ne de 8’inci sınıf öğrencilerinin eğitim alacağı LGS’ye yönelik hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açtı.

Bir çocuğu Mithatpaşa Mahallesi’ndeki LGS kurs merkezine diğer çocuğu ise Öğretmenler Mahallesi’nde bulunan üniversite hazırlık kurs merkezine giden Özden Avcıoğlu, “Bu maddi imkanlar doğrultusunda paralı bir dershaneye gönderme imkanımız yok kesinlikle. Çok şanslıyız. Bize ve öğrencilere bu desteği verdiği için Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek için özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilerin yararlandığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerine yeni şubeler eklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta liselere giriş sınavına hazırlanan öğrenciler için bir kurs merkezi açtı.

Mithatpaşa Mahallesi’ndeki kurs merkezinde 8 derslik yer alıyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde, Tarsus’ta dezavantajlı mahalleler arasında yer alan Mithatpaşa Mahallesi, Şehitler Caddesi üzerinde LGS’ye hazırlanan öğrencilere hizmet veren bir kurs merkezi açıldı. Kolay ulaşılabilir noktada açılan kurs merkezinden çevrede bulunan diğer mahallelerde yaşayan öğrenciler de faydalanabilecek. Açılan Mithatpaşa Mahallesi’ndeki kurs merkezinde 8 derslik yer alıyor.

Yıl sonuna kadar tüm derslerin birebir anlatımı, ücretsiz deneme sınavları, rehberlik hizmetleri ve aile ziyaretlerinin gerçekleştirileceği kurs merkezinde, kadın ağırlıklı eğitim kadrosu bulunuyor. 6’sı kadın olmak üzere 8 öğretmen ve 2 kadın personelin görev yaptığı kurs merkezi, iyi bir lise eğitimi almak isteyen öğrencilerin geleceğine ışık tutuyor.

“Öğrencilerimizi başarıya hazırlıyoruz”

 Mithatpaşa Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi sorumlusu Aycan Uçar, tempolu bir şekilde eğitime başladıklarını ifade ederek, “Hem sosyoekonomik hem başarı durumu göz önüne alınarak, hiçbir ücrete tabi olmadan verdiğimiz bu eğitimin bir parçası olduğumuz için çok şanslıyız. Biz burada 6 kadın öğretmen, 2 kadın personel olarak çalışıyoruz. Kadın ağırlıklı bir kurumuz. Böyle bir ortamda çalıştığımız için biz de çok mutluyuz. Öğrencilerimizi başarıya ulaştırmanın yanında onlara sosyal bir ortam hazırladığımız ve onların hedeflerine bir adım daha yaklaştığımız için çok mutluyuz. Bize bu şansı veren Başkanımız Vahap Seçer’e buradan çok teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

“Vahap Seçer Başkanımız böyle bir imkan verdiği için çok şanslıyız”

Bir çocuğu Mithatpaşa Mahallesi’ndeki LGS kurs merkezine diğer çocuğu ise Öğretmenler Mahallesi’nde bulunan üniversite hazırlık kursuna giden Özden Avcıoğlu, “Bu maddi imkanlar doğrultusunda paralı bir dershaneye gönderme imkanımız yok kesinlikle. Vahap Seçer Başkanımız böyle bir imkan verdiği için çok şanslıyız. Uzun zamandır da LGS’ye hazırlanan kızımızın bu dershaneye gelmesini bekliyorduk, çok şükür açıldı. Çocuğumuz da çok memnun. Diğer kızımız da üniversiteye hazırlanıyor. Çok şanslıyız. Çocuklarımız da çok motive bu konuda. Bize ve öğrencilere, çocuklarımıza bu desteği verdiği için Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler LGS kurs merkezlerinden memnun

Öğrencilerden Hayrünnisa Özkütük de kurstan çok memnun olduğunu söyleyerek, “Öğretmenlerim, arkadaşlarım çok sevecen. Hepsiyle çok iyi anlaşıyorum. Verilen eğitimler çok iyi, öğretmenlerimiz çok iyi, konuları çok güzel anlatıyorlar” dedi.

Büyükşehir’in LGS kurslarından faydalandığı için kendisini şanslı olarak gördüğünü söyleyen öğrencilerden Eylül Ela ise “Buraya geldiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarım da öğretmenlerim de çok iyi. Böyle bir şansa sahip olduğum için çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir