Ana Sayfa / Manşet / Mersin Alevi Kültür Dernekleri Başkan Adayı Haydar Özdemir: Tüm canlara daha iyi hizmet etmek için bu kutsal yola çıktık

Mersin Alevi Kültür Dernekleri Başkan Adayı Haydar Özdemir: Tüm canlara daha iyi hizmet etmek için bu kutsal yola çıktık

21 Kasım’da yapılacak Mersin Alevi Kültür Dernekleri (Mersin Cem Evi) seçimlerinde başkan adayı olan Haydar Özdemir, göreve gelmesi halinde Cem Evi’nde sosyal ve kültürel faaliyetlere çok önem vereceklerini belirterek, tüm Alevilere daha iyi bir hizmet etmek için bu yola çıktıklarını söyledi.

Adaylık çalışmaları kapsamında aylardır çalışmalar yaptığını belirten Özdemir, şöyle konuştu; ”Yol Arkadaşlarımla ve bizlere inanan canlarla birlikte 6 ay önce başlatmış olduğumuz, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi-Mersin Cemevi Başkan Adaylığım sürecinde, yolumuza, erkânımıza ve siz değerli Alevi canlara hizmet etmek için niyet ederek yola çıktık. Yola çıkarken; Hırsımızı, Kompleksimizi, Egomuzu, Kinimizi ve Kibirimizi bir tarafa bıraktık. Öncelikle Mersinde yaşayan Pirlerimizden, Dedelerimizden, yolumuza ve erkânımıza emek etmiş, hizmet etmiş canlarımızdan, kanaat önderlerimizden ve ulaşabildiğimiz tüm canlarımızdan rızalık istedik- aldık. Kendilerine bizlere duymuş oldukları güvenden dolayı teşekkür ederim. Tabi bununla kalmadık, Serçeşmemiz Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli başta olmak üzere; Üye yoğunluğumuzun olduğu illeri, Sivas-Yozgat-Kayseri-Maraş-Adıyaman-Malatya-Elâzığ- Tunceli/Dersim ve İlçeleri; Varto ve Hınıs’ta bulunan Ocakları, Türbeleri, Ziyaretleri, Pir’lerimizi, Dede’lerimizi, tüm kutsal mekânlarımızı, kutsal mekânlarımızda hizmet eden canlarımızı, pandemiden ve yaz mevsiminden dolayı memleketlerinde olan üyelerimizi, can dostlarımızı yerinde ziyaret ederek, bilmediklerimizi ve eksiklerimizi öğrenmeye çalıştık.

“Yasaklı bir inancı yaşamaya ve de yaşatmaya çalışan biz Alevilerde yöresel/bölgesel farklılıklar içeren örf, anane ve ritüelleri yerinde izledik, inceledik” diyen Özdemir, şöyle devam etti:” ve irdeledik. Öğütler aldık, önerileri dinledik. İnancımızda; “Yol Bir Sürek Bin Bir’dir.” Yunus EMRE’mizin dediği gibi; Haktan gelen şerbeti içtik elhamdülillah Şol kudret denizini geçtik elhamdülillah Şol karşıki dağları meşeleri bağları Sağlık safalık ile aştık elhamdülillah Kuru idik yaş olduk kanatlandık kuş olduk Birbirimize eş olduk uçtuk elhamdülillah Vardığımız illere şol safa gönüllere Halka tapduk manisin saçtık elhamdülillah Beri gel barışalım yad isen bilişelim. Atımız eğerlendi estik elhamdülillah İndik Rum’u kışladık çok hayır şer işledik Uş bahar geldi geri göçtük elhamdülillah Dirildik pınar olduk irkildik ırmak olduk Artık denize dolduk taştık elhamdülillah Taptuğun tapusuna kul olduk kapusuna Yunus miskin çiğ idik piştik elhamdülillah, diyerek Cümle canlardan rızalık ve himmet istedik.

Sevgili canlar;

Dört dönem Pirsultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanlığım sürecinde edindiğimiz tecrübemizle ve İnancımızdan aldığımız güzel düşünce ve yolumuzdan aldığımız ahlaki düsturla başta Mersin olmak üzere tüm insanlığa hizmet etmek için sizlerden rızalık ve himmet istiyorum canlar. Kimseyi ötelemeden, herkesi kucaklayan ve 72 millete bir nazarla bakmayı becerebilen yeni bir yönetim anlayışı için yola çıkıyoruz. Aydınlığı birlikte kucaklamamız için sizlerin de yola ışık tutması gerekiyor. Sevgili canlar bizler hazırız. Sadece bir kesime, bir bölgeye dönük değil, herkesi anlayabilecek, kucaklayabilecek ve yola hizmet edecek yol arkadaşlığınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Ne yapacağımızı biliyoruz. Kurumumuzu nasıl yöneteceğimizi ve canlarımızla nasıl bir olacağımızı, iri olacağımızı, diri olacağımızı iyi biliyoruz. Önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte yapacağımız bir basın açıklamasıyla adaylığımızı kamuoyuyla paylaşacağız.

“Sizlerden ricam En kısa zamanda Cemevimize mutlaka uğramanız, üyeliğinizi ve varsa üye aidat borcunuzun olup olmadığını kontrol etmenizdir. Aidat borcunuz varsa eğer, lütfen borcunuzu ödeyiniz.” Çağrısında bulunan Özdemir,” Ayrıca; Alevi yol-erkânımız ve Cemevimizle ilgili görüş, düşünce ve önerisi olan siz değerli canları seve seve dinlemeye hazır olduğumu bilmenizi isterim. Bizlere verdiğiniz ve vereceğiniz desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ederim. Hak Cümle canların yardımcısı, Hızır yoldaşı olsun. Aşk İle”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir