Ana Sayfa / YURT HABERLERİ / Mardinliler Derneğinden gıda yardımı

Mardinliler Derneğinden gıda yardımı

Mersin’de Her yıl olduğu gibi bu yılda Mardin ve İlçeleri Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MARİDER)Ramazan ayı nedeniyle gıda yardımında bulundu. MARİDER binlerce Ramazan kolisini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Yardım faaliyeti ve yaptıkları diğer sosyal kültürel çalışmalarına ilişkin habernews24.Com’a konuşan MARİDER Genel Sekreteri Nihat Irmak, her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan kolilerini dağıttıklarını belirterek, şöyle konuştu,” Bu yıl dağıtımımızı çok daha artırdık. Pandemi nedeniyle de insanlar çok zor durumdalar. Pandemi koşullarına dikkat ederek yardım dağıttık. Mersin’in birçok yerine dağıtımda bulunduk. Elimizden geldiği kadar insanlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.

MARİDER’İn sosyal kültürel faaliyetlerine devam edeceğini ifade eden Irmak, şöyle devam etti: “ Derneğimiz 1999 yılında Mersin’deki Mardinli iş insanları tarafından hemşehrimiz arasında kültür, dayanışma ve yardımlaşmayı güçlendirmek amacıyla kuruldu. Kurulduğu yıldan buya güçlü yönetim kadrosu ve hayırsever hemşerilerimizin katılarıyla amacına uygun olarak sosyal çalışmalarını büyük bir özveri ile yürüterek ciddi çalışmaları hayata geçirdi. Çalışmalarımız arasında Mersin’de ilk defa taziye çadırı geliştirdik ardından on yıllardır her mübarek Ramazan ayında kesintisiz her gün yaklaşık 1000 kişiye sıcak iftar yemeğinin yanında hayırsever Mardinli insanlarımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin katkılarıyla ihtiyaç sahibi insanlara yaklaşık 2.500. Koli erzak paketi yardımında bulunmaktayız. İki yıldır maalesef pandemi nedeniyle sıcak iftar yemeği dağıtma imkanımız olamadı ama iki yıldır yine hayır sever Mardinli insanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizin katkılarıyla erzak paketi ve yanında market alışveriş kartlarıyla daha önce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi insanlara bir nebze yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Kültürel çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Irmak, “Kültürel sorumluluğumuz gereği 2017 yılında Mardinli iş insanları, yerel yönetimler ve yönetim kurulu üyelerimizin özverili çalışmaları sonucunda ilköğretim çağındaki çocuklarımıza yönelik yürütülen kitap kampanyasında 20.000 kitap toplanarak Mardin’deki kırsal köy okullarına dağıtımını gerçekleştirdik.” Diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKANLAR SARIYILDIZ VE ARSLAN, SEÇER’İ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediyesi’ni ziyaret ederek Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir