Ana Sayfa / EĞİTİM / Lisan Fen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Eğitimde başarıyı artırmaya devam edeceğiz

Lisan Fen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Eğitimde başarıyı artırmaya devam edeceğiz

Mersin’de önemli bir marka olan ve 56 yıldır hizmet veren Lisan Fen Eğitim Kurumları, eğitimde bir numaralı kurum olduğunu her yıl kanıtlamaktadır. Mersin’de birçok şubesi olan 56 yıllık Lisan Fen Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTELERİNE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRDİK”

Kaliteli ve başarılı eğitime çok önem verdiklerini belirten Mehmet Erdoğan, ifadelerine şöyle devam etti:” 56 yıl önce başladığımız Dershanecilik sektöründen, Ahlaki-Etik-Misyon anlayışımızdan ödün vermeyerek, sürekli gelişen yeniyi takip eden gelişimlere ayak uydurup her türlü fedakârlığı yaparak Lisan Fen markamızı bu günlere taşıdık. Şu an 85 öğretmen ve 22 Personelle Mersine hizmet veriyoruz. Anaokulu-İlkokul-Ortaokul-Anadolu ve Fen Lisesi ile; Ortaokul Kurs Merkezimizde 12 kişilik sınıflarda – VIP Kurs merkezimizde 9,10,11,12. sınıf Ve Mezun Gruplara yönelik 7 Kişilik sınıflarda; markamıza yakışır bir eğitim-öğretim hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yerel bir marka olarak Boğaziçi, OTDÜ, Hacettepe, İTÜ ve buna benzer Türkiye’nin önemli üniversitelerine yüzlerce öğrenci kazandırmakla misyonumuzdan-anlayışımızdan –çalışkanlığımızdan ödün vermedik

“HER ÖĞRENCİYLE AKADEMİK VE SOSYAL OLARAK BİREBİR İLGİLENDİK”

“Kurum olarak her şeyden önce misyonumuzu 9. Sınıftan itibaren üniversiteye hazırlamaya göre belirledik” Bu yolda her branşta akademik kalitesini kanıtlamış gelişime ve değişime ayak uydurabilen zümre içi iletişiminde hassas, zümreler arası iletişime açık, eleştiriyi gelişmek adına kabul eden, çalışkan kurum aidiyet duygusu yüksek öğretmenlerden kadro kurulması gerektiğine inandık. Her kademede seviye sınıfları yapıp her bir öğrenciyle akademik ve sosyal yönden bire bir ilgilendik. Başarının sadece bir yılda olmadığını anlayarak, 9.sınıftan itibaren disiplinli düzenli ve zamanı kaliteli kullanılması gerektiğini öğrencilerimize benimsettik.”

“YENİ SORU TİPLERİNİ ÇOK ÇEŞİTLİ KAYNAKLARDAN YARARLANIP HAZIRLIYORUZ”

Yeni soru tiplerini takip edip çok çeşitli kaynaklardan yararlanarak hazırladıklarını dile getiren Mehmet Erdoğan” Bu anlayışı öğrencilerimize de aktardık. Sevgi, saygı ve öğretime odaklı anlayışımız kaçınılmaz başarıyı getirdi. Her öğrencinin sosyo kültürel yapısının farklılığını göz önünde tutarak, kişiye özel öğretim, ödevlendirme takip, akademik program hazırlama ve en önemlisi kişiye özel ölçme değerlendirme yaparak öğrencinin kendisini özel hissetmesini sağlayıp kişisel başarının çok daha çabuk ortaya çıkmasını sağladık. Bu durum belirli bir süre içinde her bir öğrencinin akademik durumunun farkında olduğumuzu ortaya koymaktadır.” Diye konuştu.

“ HER ÖĞRENCİYE ÖZEL ÖĞRETİM PROGRAMI YAPIYORUZ”

Kurum olarak öğrenciye özel öğretim programı düzenlemekten yana olduklarını kaydeden Mehmet Erdoğan” Her kademedeki öğrenciye, öğretmen yaptırdı, öğretmen sayesinde başardı düşüncesinden uzaklaştırmayı hedefledik. Burada hassas bir dokunuş var. Tabi ki öğretmen kadrosu öğrenciye bu başarıyı sağlıyor ve öğrencinin soruları yapmasını sağlıyor ancak asıl amaç şu olmalı her bir öğrenci ben yapabiliyorum, ben sorularla baş edebiliyorum ben başarabiliyorum demeli. Bu anlayış öğrenciye dengeli kontrollü motivasyon sağlamaktadır. Üniversiteye hazırlanan öğrenci gün boyu hergün ders çalışmak veya bazı kurumların yaptığı gibi sabah 8.30 akşam 21.00 a kadar okulda ders görmelidir algısıyla öğretim katledilmektedir. Yapılan LGS ve YKS soruları incelendiğinde Zaman Yönetiminin önemli bir etken olduğu.” Tespitinde bulundu.

“ SOSYAL KÜLTÜREL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİYORUZ”

Sosyal-kültürel çalışmalara önem verdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: ”Anti-sosyal bireylerin başarısı kısıtlı ve uzun soluklu değildir. Bu öğrencilerimizin zamanı kaliteli kullanmaları, haftalık çalışmalarını yapıp bir günü kendilerine ayırmaları gerektiğini anlatıyoruz. Spor, müzik, doğa yürüyüşü, arkadaş toplantısı sinema vb. aktivitelerinin kontrollü bir şekilde devam etmesi öğretim ve yaşam kalitesinin yükselmesinde vazgeçilmezdir. Basketbol takımı kurarak bu anlayışımızı aktarmaya çalışıyoruz. Takımda yer alan öğrencilerin şuan en iyi seviyede ki sınıflarda olması ve derece hedeflerinin olması aynı zamanda takımının Mersin 1.si Türkiye 8. si olması uygulamamızın doğruluğunu kanıtlıyor.” Gelecek bir hedeftir. Her bireyin farklı gelecek hedefleri kaçınılmazdır. Üniversiteye hazırlanmak zor ve uzun bir yoldur. Bu yolda öğrenci bir çok kaygıyı sevinci üzüntüyü aynı anda yaşar. Üniversite hazırlık sürecinde öğrencinin kaygılanması ve kaygıyı başarıya ulaştırması kurumumuzun desteği ile mümkündür. Mümkün olmayan ise; öğrencinin sınav ve gelecek kaygısını, velinin üstelenmesidir. Böyle durumlarda öğrencinin kaygılanması yok oluyor. Kaygı başarıya dönüştürülür ; ancak kaygı velide değil öğrencide olursa. Veli çocuğunu koşulsuz sevmeli ona inanmalı kuruma güvenmeli. Gereksiz baskı ve sorumluluklar öğrencinin kısa sürede hazırlıktan kopmasına neden olmakta. Sayın velilerimiz bize güvenin ve sabredin. Kurum olarak bu konuda tüm kaynaklarımızı seferber ederek işinin ehli , gelişmeleri takip eden akademik seviyesi yüksek rehber öğretmenlerden kurulu bir ölçme değerlendirme merkezi oluşturduk. Yıl boyu yapılan çalışmalar neticesinde her bir öğrencinin aternatifli hedefleri belirlenir. Her bir öğrencinin kişilik özelikleri göz önünde bulundurularak yapabileceği meslekler tanıtılır. Belirlenen mesleklere nasıl ulaşılacağı bireysel olarak programlanır. Kişisel takipleri yapılarak hedefe ulaşılması sağlanır. Tabi ki bütün bir çalışmalarda bireyin isteği özelliği yapabilirliği göz önünde bulundurulur.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

DİSK/Genel-iş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Ramazan Bayramını Kutladı

DİSK/Genel-iş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Ramazan Bayramı dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Bayramların ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir