Ana Sayfa / DÜNYA / Kuzey Kıbrıs’tan Turunçgil Kongresine katılan Redif’ten önemli açıklamalar

Kuzey Kıbrıs’tan Turunçgil Kongresine katılan Redif’ten önemli açıklamalar

Mersin’de düzenlenen Uluslararası 14. Uluslararası Turunçgil Kongresine katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekibinden olan Cypruvex Ltd. Genel Müdürü Cemal Redif, ” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki adanın kendi iklim ve toprak yapısına uygun olabilecek çeşitleri üreticilerimize sunabilmek amacıyla bu kongreye katıldık. “dedi.

Redif, Turunçgil kongresinde kongreye neden katıldıklarına ilişin önemli açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Turunçgil kongresini çok önemsediklerini ve ondan dolayı katılım sağladıklarını belirten Cypruvex Ltd. Genel Müdürü Cemal Redif,” Biz kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak narenciye üretimini daha iyi bir noktaya getirmek, dünyanın kabul ettiği çeşitleri ve ülkemizdeki değerli narenciye üreticilerine sunmak ve onların ürettiklerinin karşılığını alabilmek için Uluslararası 14. Turunçgil Kongresine Güzelyurt Belediye Başkanımızın önderliğinde geldik. Tarım şehri ve küçük Çukurova olarak anılan Güzelyurt’a Anadolu’dan anavatandan gelecek olan suyun aktarılmasıyla birlikte tarımdaki ivmeyi doğru yönde ilerlemek adına buradayız. Üreticilerimiz zaten ne yapacağını iyi biliyor. Yeterki imkanlar onlara doğru şekilde sunulsun. Üreticilerimizin tecrübesi buna yeterlidir. Önemli olan burada hangi ürünün pazarda daha kolay satılabildiği ve hangi ürünün daha çok değer ettiğidir. Bakım onarımla ilgili hangi ürünün daha kolay olduğunu bizim onlara sunmamız lazım. O yüzden buradayız. “dedi.


32 ülkeden narenciye konusunda çok uzman olan yüzlerce bilim adamının bu kongreye katıldığını aktaran Redif, şöyle konuştu; “Bizler de bu bilim adamlarından bilgi edinmek ve vizyonu yakalamak ayrıca bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki adanın kendi iklim ve toprak yapısına uygun olabilecek çeşitleri üreticilerimize sunabilmek amacıyla buradayız. Bu işler öyle sihirli değnek gibi hemen 5 dakikada çözülecek işler değildir. Zaman alınması gereken işlerdir. Ama bir vizyon sahibi olmadıktan sonra da gelecekteki üretimlerde ekonomiye katkıları istediğimiz şekilde düzenleyemeyiz. O yüzden ekibimizle buradayız. Turizm bakanlığımızla buradayız. Ayrıca tarımsal ve eko turizmle ilgili tanıtımlarımızı yapıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bu konuyla ilgili çok ciddi imkanlar vardır. Zaten tanınmamışlığın getirdiği bir sıkıntı var. Biz bunu aşmak için hükümet olarak her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Sayın başbakanımız ve hükümetimiz bu çalışmalarımıza çok ciddi destek verdiler sağolsunlar. Onların önderliğinde onların fikirlerini biz sadece işlevsi olarak yoluna koyup düzenlemek durumundayız. Sizlerin vasıtasıyla amaç ve misyonumuzu halka duyurmak istiyoruz. Bizler boş durmuyoruz çalışıyoruz. Amaç sadece narenciyeyi alıp yurt dışına satmak değildir. Anayurt’taki üretim potansiyelini doğru yönledirmeye katkımız olsun diye uğraşıyoruz. Bunun için varız. O yüzden doğru ve daha verimli bilgilerle ülkemize faydalı olabiliriz.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir