Ana Sayfa / Manşet / Kutlu Adalı cinayetinde yeni iddia: Cinayeti işlemesi için Çatlı’ya görev verildi

Kutlu Adalı cinayetinde yeni iddia: Cinayeti işlemesi için Çatlı’ya görev verildi

rganize suç örgütü lideri olduğu suçlaması yöneltilen Sedat Peker’in, eski MİT görevlisi Korkut Eken tarafından işlendiğini öne sürdüğü Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Türkiye’de yayınlanan Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı,  eski bir polis müdürünün ifadelerine dayanarak Kutlu Adalı cinayetinin Susurluk kazasında hayatını kaybeden ve “derin devletin kirli işlerini yaptığı” belirtilen Abdullah Çatlı ve beraberindeki genç bir kişi tarafından işlendiğini yazdı.

Nagehan Alçı, Kutlu Adalı cinayeti işlendiği dönemde Magosa polisi adli şube müdürü olan Tema Irkad’ın “Abdullah Çatlı’ya bu cinayeti işlemesi için görev verildi. Çatlı cinayeti Türkiye’den getirdiği genç bir oğlana işletti” sözlerini aktardı.

Alçı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Konuyu çok yakından takip eden Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu ile konuştum. Özuslu ‘Yıllardır herkesin bildiği gerçekler somut bir şekilde gün yüzüne çıkıyor Nagehan Hanım, daha önce de mecliste iki kez bu cinayetin aydınlatılması için araştırma komisyonu kuruldu fakat o dönem bilgi, belge alınamamıştı’ dedi.

Özuslu dün Adalı cinayetinin işlendiği dönem Magosa adli şube müdürü olan emekli polis müfettişi Tema Irkad ile çok önemli bir röportaj yaptı. Türkiye henüz bu röportajın farkında değil.

Ben Özuslu’ya bu röportajın ayrıntılarını sordum. Tema Irkad cinayet günü ile ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu. Şimdiye kadar ileri sürülen en somut iddialar bunlar.

Cinayetin işlendiği gün olay yerinde 4 kişi vardı, dedi Irkad. ‘Bunlardan biri Abdullah Çatlı idi. İkincisi Çatlı ile gelen genç biriydi.’ Üçüncü isim olarak TMT’den (Türk Mukavemet Teşkilatı) olduğu bilinen Hüseyin Çiftçi’yi gösterdi emekli polis müfettişi. Dördüncü kişinin ise ismini vermedi.

‘Çatlı cinayeti Türkiye’den getirdiği genç bir oğlana işletti’

Tema Irkad tetiği çeken kişinin Çatlı ile birlikte Türkiye’den gelen genç şahıs olduğunu iddia etti ve ‘En az 4 kişiydi, daha fazla da olabilir’ dedi.

Kan dondurucu iddiaları Irkad’ın ağzından dinleyelim: ‘Abdullah Çatlı’ya bu cinayeti işlemesi için görev verildi. Çatlı cinayeti Türkiye’den getirdiği genç bir oğlana işletti.’

Bir aracın cinayet gecesi Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığından çıkıp Kutlu Adalı’nın evinin önüne geldiğini, aracın cinayet sonrası yeniden Sivil Savunmaya döndüğünü hatırlatan Irkad, Hüseyin Çiftçi’nin yanında biri daha, daha doğrusu birileri daha vardı. Bütün mahalle gördü kardeşim’ dedi.

Hatırlatalım, o dönem Sivil Savunma Daire Başkanı Galip Mendi idi…

‘Adalı cinayeti ile Topal cinayetinde aynı silah kullanıldı’

Kutlu Adalı cinayetinin kovan ve mermileri, Kıbrıs’ta balistik uzmanı olmasına rağmen Türkiye’ye gönderilmişti. Sonra Aralık 1996’da Ömer Lütfü Topal cinayeti işlendi ve Adalı cinayetindeki kurşunlar ile Topal cinayetindeki kurşunlar incelendi, her iki cinayette de aynı silah kullanıldığı tespit edildi ve silahta Abdullah Çatlı’nın parmak izi bulundu. Bu tespit Susurluk Raporuna girdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir