Ana Sayfa / EĞİTİM / Kürtçe Öğrenmek için Modern Eğitim Kanalı

Kürtçe Öğrenmek için Modern Eğitim Kanalı

Hikmet Durgun-

Kürtçenin öğretilmesini sağlamak amacıyla Youtube üzerinde modern eğitim kanalı açıldı. Kanal içeriği çok zengin olurken, kanal yoğun ilgi görüyor. Kürtçe de “ders” anlamına gelen “Wane” kelimesinden esinlenilerek kanalın ismine Waneya Kurdî denmiş. Kanala YouTube.com/c/WaneyaKurdi adresinden ulaşabilirsiniz.

“KANAL MODERN EĞİTİM İÇERİKLERİYLE DOLU”

Kanalın kurucusu Hasan Güneyli, konuyla ilgili habrnesw24.com’a konuştu.

Türkiye’nin en çok konuşulan ikinci dilin Kürtçe oluğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:” Kürtçe ülkemizde milyonlarca kişinin anadili olsa da günlük yaşamda gün geçtikçe kullanımı azalıyor. Kürtçedeki okuma-yazma oranı artsa da günlük kullanım düşüyor. Ülkemizin en değerli zenginliklerinden biri olan Kürtçe daha fazla ilgi ve alaka hakketmesine rağmen bu konuda çok gerideyiz. Tam da bu konuda hizmet veren bir Kürtçe eğitim kanalı kuruldu ve sessiz sedasız eğitim videoları hazırlayıp yayınlıyor. YouTube üzerinden yayın yapan kanal henüz yeni de olsa eğitim materyallerinin modernliği dikkat çekiyor. Kürtçe de “ders” anlamına gelen “Wane” kelimesinden esinlenilerek kanalın ismine Waneya Kurdî denmiş.

Kanala YouTube.com/c/WaneyaKurdi adresinden ulaşabilirsiniz.

” DERSLER KÜRTÇE ÖĞRETMENİ TARAFINDAN VERİLMEKTEDİR”

Kanalı çok ileri bir seviyeye taşıyacaklarını aktaran Güneyli, şöyle devam etti: “Kürtçe’nin de İngilizce, Fransızca ve Almanca gibi Hint-Avrupa dil ailesinden gelmesinden dolayı bu kanaldaki eğitim metodu da bu dillerin modern yöntemleri ile hazırlanan dokümanlar üzerinden seslendirme yapan bir Kürtçe öğretmeni tarafından verilmektedir. İlk derste alfabe ile başlayan kanal ilerleyen derslerde daha ağır gramer konularına da değiniyor.”

“KANALDA İLK KÜRTÇE ROMANIN SESLENDİRMESİ DE YAPILMIŞ”

Kanalda ayrıca ilk Kürtçe roman olarak tarihe geçen Şivanê Kurd(Kürt Çoban) isimli romanın seslendirmesi de yapılarak yayınlanmış. Çocuklar için hikayeler de seslendirilip yayınlamış. Kürtçe’de kulağını geliştirmek isteyenler düşünülerek bunların sayısının artırılması kanal bilgileri içerisinde bulunmaktadır.

” ÜCRETSİZ OLAN KANALIN TAKİP EDİLMESİ VE ÖNERİLER ALMASI”

Hiç bir karşılık olmadan ücretsiz olarak bu hizmeti veren kanalın tek isteği kanalın takip edilmesi ve eğer varsa eksik ve yanlışlarının kendilerine bildirilmesidir. Siz de kanala abone olarak destek çıkabilirsiniz. Ayrıca kanaldaki videoları beğenip paylaşarak Kürtçe öğrenmek isteyenlere ulaştırabilirsiniz.

Kanalın tanıtımı ve yayılması için ayrıca sosyal medya hesapları da açılmış.

Aşağıdaki adresler üzerinden kanalı takip edebilirsiniz.

YouTube.com/c/WaneyaKurdi

Twitter.com/WaneyaKurdi

Instagram.com/WaneyaKurdi

Facebook.com/WaneyaKurdi

T.me/WaneyaKurdi

Tiktok.com/@waneyakurdi

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Çukurova TUAYDER: Adalet nöbeti eylemleri yeni bir aşamaya taşınmıştır

Mersin’de PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınları tarafından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir