Ana Sayfa / Manşet / Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü: PKK beni ölüm listesine almış beni öldürecek

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü: PKK beni ölüm listesine almış beni öldürecek

Kürt siyasetçi ve Araştırmacı Yazar İbrahim Güçlü, PKK tarafından ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Güçlü, Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında PKK tarafından bir kez daha ölüm ile tehdit edildiğini açıkladı. Güçlü’nün açıklama yaptığı yerin çevresinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Güçlü, PKK örgütünün  kendisi hakkında 3’üncü kez ölüm kararı aldığını hatırlattı. Güçlü, Ölüm tehditlerinden korkmadığını ve emniyetin önerdiği koruma tahsisi teklifini reddettiğini kaydetti.

Gözaltına alınan PKK üyelerinin evlerindeki örgüt ile yazışmalarına ve verdikleri ifadelerde kendisi hakkında ölüm  kararı alındığı bilgisinin kendisiyle paylaşıldığını dile getiren İbrahim Güçlü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ankara’da ya da Kürdistan sahasında PKK örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda ele geçenlerin sorgusunda ve ele geçen belgelerde, örgütün benim hakkından ölüm kararı olduğuna dair bilgiler vermişler. Bu bilgiler içinde, benim öldürecek ve beni izleyecek kişi de isimleri belli. Ama halen yakalanmamışlar. Onlar aranıyorlar.”

Hakkındaki ölüm kararının nedenini aktaran Güçlü, Verilen resmi bilgilerden anlıyorum ki, PKK, 400 Kürdistanlı aydın, siyasetçi, hukukçu, sanatçı, iş insanı adına Kürdistan’da, Kürdistan Meclisi, Kürdistan Hükümeti, Kürdistan başkanlığıyla yaptığımız görüşmelerden ve yaptığımız basın toplantılarından sonra, bu karar alınmış” dedi.

Örgütün kurulduğu günden bugüne Kürdistan’da büyük bir tehdit oluşturduğunu ve cinayetler işlediğini, Kürt yurtseverlerini katlettiğini belirten Güçlü, “PKK, devlet tarafından Kürt Milli Hareketine, Kürt Yurtseverlerine, halkımıza, Kürdistan parti ve örgütlerine karşı operasyon örgütü olarak kurulduğundan (1975-76) bu güne kadar Kürdistan’da büyük bir tehdit oluşturdu” diye konuştu.

Örgütün birçok kez kendisi hakkında ölüm kararı aldığını ancak Kürt kamuoyunun tepkisi nedeniyle bunu gerçekleştirmediğini dile getiren Güçlü “Ben diyorum ki, Kürdistan ve milletimiz sağlıklı olsun. Kürdistan ve milletimiz tehlikelerden kurtulsun. Özgür ve bağımsız olsun. Bizim yaşamamız geçicidir. Bundan dolayı ölümden ve öldürülmekte korkmuyorum. PKK, otoriter ve faşist örgüt olarak istiyor ki halkımız, aydınlar, siyasetçiler arasında korku yayılsın ve derinleşsin ki seslerini kesinler ve sinsinler. Şimdiye kadar bu siyasetinde de başarılı oldu. Kürt yurtseverleri, Kürt ve Kürdistan, demokrasi, insanlık, hak ve özgürlük savaşçıları, dava adamları, hizmetçileri PKK’nın bu davranışına izin vermemelidir. Korkmak, geri adım atmak bizim için ölümdür. Biz kendi elimizle kendimizin ölümüne izin vermemeliyiz”

HAK-PAR, PAK, PSK, TEVGER yöneticileri de açıklamaya katılarak Güçlü’ye destek verdiler.

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir