Ana Sayfa / Manşet / Kurs merkezlerinden başarı hikayeleri yükseliyor

Kurs merkezlerinden başarı hikayeleri yükseliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren 9 LGS Kurs Merkezi, özverili eğitim öğretim döneminin meyvelerini öğrencilerin başarılı sonuçlarıyla aldı. Kurs Merkezleri’nde öğrenim desteği sağlanan, dönem boyunca uzman eğitmenler eşliğinde sınava hazırlanan 573 öğrencinin 102’si yüksek başarı göstererek hayallerine kavuştu. 102 öğrenicinin 41’i Fen Lisesi, 57’si Nitelikli Anadolu Lisesi ve 4’ü de Sosyal Bilimler Lisesi’ne yerleşti.

Anamur ve Bozyazı’nın gurur tablosu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için, özellikle dezavantajlı bölgelerde açtığı kurs merkezlerinden başarı hikayeleri yükselmeye devam ediyor. Hem ilçe şartlarından, hem de zorlu ekonomik koşullardan dolayı dershane imkanına erişimin zor olduğu ilçelerde açılan kurs merkezilerinden yararlanan birçok öğrenci, hem ailelerinin hem de öğretmenlerinin yüzünü güldürdü. Anamur ve Bozyazı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim gören LGS öğrencilerinden 13’ü Fen Lisesi’ne, 4’ü ise Sosyal Bilimler Lisesi’ne girmeye hak kazandı.

“Bu gurura ortağız”

Anamur Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Gökhan Poyraz, öğrencilerin başarılarıyla çok mutlu olduklarını ve gururlandıklarını belirterek, “Biz tamamen ücretsiz bir kurum olduğumuz için, Anamur açısından çok avantajlı bir durumdayız. Ücretsiz ve etik değerler dahilinde bir eğitim verdiğimiz için, Anamur’a çok büyük bir değer kattığımızı düşünüyorum. Bu gurura ortağız. Öğrenciler bu imkanı, özellikle kendilerine verilmiş büyük bir şans olarak değerlendiriyor. Anamur şartlarını ve imkanları düşünürsek Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu katkı, öğrencilere 7/24 bizlere ulaşma imkanı verdiği için, burada eğitim alma imkanı verdiği için, öğrenciler de kendini çok şanslı hissediyor. Onlar şanslı hissettikçe biz de kendimizi çok mutlu hissediyoruz” dedi.

Bozyazı Kurs Merkezi Sorumlusu Mustafa Hasan Özkan, kurs merkezindeki 55 LGS öğrencisinin 10’unun Fen Lisesi’ni, 1’inin ise Sosyal Bilimler Lisesi’ni kazandığını ifade ederek, hazırlık süreci boyunca öğrenci, aile ve öğretmen işbirliği ile yanında olduklarını anlattı.  Özkan, “Öğrencilerimizin bu kısıtlı zamanını, lehimize çevirerek başarı elde ettik. Öğrencilerimizin sadece eğitim ve sınav başarısından ziyade, sosyal bir birey olmaları için de çabaladık. Bunun için sınıf içi ve sınıf dışı aktiviteler, etkinlikler, konferanslar, konserler, piknikler ve geziler düzenledik. Bundan önce genellikle maddi durumu olmayan öğrencilerimiz, ilçemizde kurs merkezi bulunmadığından Anamur’a gitmek zorunda kalıyorlardı. Çıkış saatlerinden sonra eve dönüşleri çok geç olduğu için, bu süreç onları olumsuz etkiliyordu. Kimi görsek, Vahap Başkanımıza sonsuz teşekkürlerini sunuyorlar. Hepsi bu durumdan çok mutlu” diye konuştu.

“Kurs merkezleriyle güzel bir süreç yaşadık”

Bozyazı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde sınava hazırlanarak Antalya Elmalı Fen Lisesi’ni kazanan Eren Baki Toklu “Öğretmenlerimizin bize çok desteği oldu. Bizim anlamadığımız konuları bize açıkça anlattılar. Bize denemeler verdiler, onları çözdük. Ara tatillerimizde bize test çözdürdüler. Antalya Elmalı Fen Lisesi’ni kazandım” diye konuştu.

Anamur Fen Lisesi’ni kazanan Gülfem Ecrin Navgasın, LGS’ye hazırlık sürecinde Kurs Merkezi öğretmenlerinden çok destek aldığını anlatarak, “Yaklaşık 8, 9’lık bir süreçti. Hem psikolojik olarak, hem de dersler konusunda güzel bir yardım aldığımı düşünüyorum. Okulda anlamadığım bir şeyi o gün dershaneye gelip daha rahat anladım. Anamur Fen Lisesi’ni kazandım” dedi.

“Kurs öğretmenlerimiz ker konuda yanımızda oldular”

Öğrencilerden Fatma Deniz Şevik, Anamur Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezi’nde öğretmenlerle aralarında çok iyi bir ilişki olduğunu, anlamadıkları konuları, çözemedikleri soruları tekrar tekrar çekinmeden sorabildiklerini söyledi. Şevik, Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’ni kazandığını ve hedefine ulaştığını belirterek, “LGS süreci uzun ve zorlu bir süreçti. Bu süreçte zorlandık, öğretmenlerimiz de yanımızda oldu” diye konuştu.

Anamur Kurs Merkezi’nde eğitim alarak Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’ni kazanan bir diğer öğrenci Çağatay Tuğrul da “Süreç zordu, hocalar bize çok yardım etti. Buranın çok büyük katkısı oldu. Okulda anlamadığım yerleri burada pekiştirdim. Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’ni kazandım. Mutlu hissediyorum” dedi.

Merve Karaca, Antalya Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi’ne yerleştiğini ifade ederek, “Senenin başında bir hedef koyup onunla ilerlemek, devamlılığını sağlamak çok önemli. Muhtemelen burası olmasaydı, sınav biraz daha zorlu geçecekti. Hedef koyuyorsunuz, umutsuzluğa kapılıyorsunuz, tam pes edeceğim diyorsunuz, ama arkanızda sizi destekleyen bir grup öğretmen ve Başkanımız da tabii başta olmak üzere harika bir duygu” ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir