Ana Sayfa / Manşet / Kritik toplantı başladı çok sert yasaklar geliyor tam kapanma toplantıda belli olacak

Kritik toplantı başladı çok sert yasaklar geliyor tam kapanma toplantıda belli olacak

Çok sert tedbirlerin ve tam kapanmanın görüşüleceği Kabine toplantısı Beştepe’de başladı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklayacak. Vaka sayısının 50 bini geçmesi nedeniyle çok sert kararların açınması bekleniliyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de bugün koronavirüs gündemiyle toplandı. Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, kurulun aldığı tavsiye kararları Kabine üyelerine sunulacak. Toplantıda sert kararlar ile tam kapanma tartışılacak. Günlük vaka sayısının 50 bini geçmesi nedeniyle çok sert kararlar toplantıda tartışılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına ilişkin sunum yapacak. Toplantıda sert kararlar beklenilirken, toplantıda alınan kararları Erdoğan toplantı sonrası kamuoyuna duyuracak.

Dün Bakan Koca öncülüğünde toplanan Bilim Kurulu’nda Kabine’ye sunulan birçok tavsiye kararı alındı. Koca, kendisine yöneltilen kısıtlama sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti; Ramazan’da dinlenerek tedbirlere uymayı söylemişti. Bilim Kurulumuz da bu yaklaşımda bulundu. Ek tedbirler konusunda alternatifli önerileri yarın yapılacak Kabine toplantısında sunacağız. Sizlerin söylediği farklı olabilir ama toplumun psikolojik ekonomik yapısı da var. Bunların hepsi gözetilerek karar alınmış olur”

Kulislerde konuşulan ve Bilim Kurulu’nun Kabine’ye tavsiye edeceği belirtilen öne sürülen kısıtlama tedbirleri ise şunlar:

1- Tam kapanma

2- Türkiye genelinde ya da kırmızı illerde seyahat yasağı

3- Yüz yüze eğitimin devam ettiği illerle ilgili değerlendirme

4- Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur tedbirleri uygulanacak

5- Kamuda yeniden esnek çalışma modeli

6- Özel sektörün uzaktan çalışmaya teşvik edilmesi

7- Kısıtlama saatlerinin değiştirilmesi

8- Ramazanda kafe ve lokantaların kapalı olması

9- Hafta sonu yasaklarının devam etmesi

10- Ramazan boyunca teravihler için camilerde geçtiğimiz yıl uygulanan tedbirlerin uygulanması

11- Kalabalık meydan ve caddelerin sınırlandırılması

12- Bayramda seyahat kısıtlaması

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir