Ana Sayfa / Manşet / Kızılboğa Danışmanlık: Psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı ve dil konuşma terapileri çalışma alanlarında uzman kadrosuyla yurt içi ve yurt dışından gelenlere hizmet veriyor

Kızılboğa Danışmanlık: Psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı ve dil konuşma terapileri çalışma alanlarında uzman kadrosuyla yurt içi ve yurt dışından gelenlere hizmet veriyor

Mersin’de uzun yıllardır başarılı hizmetlerde bulunan ve Alanda ilk özel çalışan psikolojik danışmanlardan biri olarak özel ile devlet okullarında, STK’larda ve belediyelerde binlerce öğrenci ile veliye seminerler veren Uzman psikolojik Danışman Mahmut Kızılboğa, dil konuşma terapisti, İki Uzman Psikolojik danışman, Bir uzman Klinik Psikolog ve bir oyun terapistiyle Türkiye’nin birçok bölgesinden gelenlere hizmet veriyor. Kızılboğa, Yurt dışından da kekemelik ve selektif mutizm Terapisi için gelen ailelere de hizmet veriyor.

Başarılı hizmetleri nedeniyle onlarca ödül ve plaket alan Kızılboğa, Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Forum AVM arkasındaki ofisinde, www.habernews24.com Genel Yayın Yönetmeni Hikmet Durgun’un sorularını yanıtladı.

Kendinizi bize tanıtır mısınız?

Kızılboğa: Kısaca kendimi tanıtıp mesleki çalışmalarım ve yaptıklarımın bir çerçevesini çizecek olursam; Şu an Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Kızılboğa Özel Aile Danışma Merkezi’nin resmi aile danışmanı ve uzman psikolojik danışmanıyım. 1998 yılında İnönü Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık bölümünde lisans, daha sonra ise Toros Üniversitesi Psikoloji bölümü tezli yüksek lisans tamamladım. Tarsus Atatürk Lisesinde psikolojik danışman olarak başladığı meslek hayatımda ilkokul, ortaokul ve liselerde çalıştım. Bu süreçte 2006’da Mersin’de özel psikolojik danışmanlık merkezini kurarak psikoterapi alanında uzmanlaşma yolculuğuna başladım.

Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, NLP, EMDR Terapi, İlişki Pusulası Modeli, Aile Danışmanlığı alanında güçlü eğitimler aldım. Saygın bilim insanlarıyla yüz yüze ve online eğitim organizasyonları yaptım. Mersin’e Kanıta dayalı terapi alanında güçlü isimlerden Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Sungur, Psikiyatrist Prof. Dr. Şükrü Uğuz, Aile Ve Çift Terapileri alanında İlişki Pusulası Modelinin kurucusu Psikoloji Profesörü Hürol Fışıloğlu’nu Nöropsikofarmakoloji uzmanı Eczacı Profesörü Tayfun Uzbay’ı Mersin halkıyla yüz yüze seminerlerde buluşturdum.

Alanda ilk özel çalışan psikolojik danışmanlardan biri olarak özel ve devlet okullarında, STK’larda, belediyelerde binlerce öğrenciye ve veliye seminerler verdim. Adana Şehir Hastanesi acil servis doktor ve hemşireleri, Mersin Gümrük Başmüdürlüğü personelleri gibi kurumlarda, Uluslararası Mersin festivali, 9. Munzur festivali gibi kalabalıklarda; Hacettepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi gibi üniversitelerde, 3. Ulusal KDT kongresi, 10.Ulusal Dil Konuşma Bozuklukları kongresi gibi saygın platformlarda sunumlar yaptım. Konferanslar verdim.

Kadronuzda kimler var ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Kızılboğa: Kadromuzda benimle beraber Dil Konuşma Bozuklukları uzmanı pedagog Veysel Kızılboğa var. Yani bir dil konuşma terapisti. İki Uzman Psikolojik danışman, Bir uzman Klinik Psikolog ve bir oyun terapisti var.

Veysel hocayla soyadınız aynı akraba mısınız?

Kızılboğa: Veysel Hoca kardeşim. Almanya Dortmund Üniversitesi sağlık bilimleri Dil konuşma bozuklukları uzmanlığı alanından mezun oldu. Ben İyi bir rehber ve kariyer danışmanı olduğuma inanıyorum. Bu alana yönelmesinde rehberlik yapmıştım. Almanya’da mezun olup bir süre çalıştıktan sonra benimle birlikte çalışması için Türkiye’ye davet ettim. İyi ki gelmiş. Şimdi Türkiye’nin her ilinden kekemelik terapileri için Mersin’de misafir ettiğimiz aileler var.

Farklı İllerden Kekemelik terapileri için yani sizin için Mersine mi geliyorlar?

Kızılboğa: Evet, her ilden; İstanbul, Adıyaman, İzmir, Eskişehir, Ankara, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Antalya her ilden Mersin’e sanırım danışanlarımızın gelmediği il yok. Serin yerlerden gelenler yazın sıcak ve nemden şikayet etseler de bu vesileyle Mersinimizin güzelliğini görme şansları da oluyor. Mersin’den mutlu ayrılıyorlar.

Bu meslekte iyi olduğunuz anlamına geldiği gibi şehre değer katmak anlamına da geliyor. Değerli buldum. Peki neler yapıyorsunuz, merkezinize kimler başvuruyor?

Kızılboğa: İlaçsız bireysel psikolojik danışmanlık desteği görmek isteyenler. Dertleşmek isteyenler, yaşadıklarına sadece bir psikolojik danışmanın gözüyle de görmek isteyenler. Panik atak, vb, depresyon gibi tedavisi ve ilacı bir hekim tarafından sürdürülen bununla birlikte psikolojik danışmanlık/psikoterapi desteği almak isteyenler. Geçmişte yaşadığı sıkıntılı olaylarla başa çıkmak isteyenler, Geleceğine yön vermek isteyenler. Şimdi psikolojik sağlamlığını ve dayanıklılığını arttırmak isteyenler, Akut bir sorun yaşayıp onun için gelenler. Hiç bir problem olmamasına rağmen kendisini daha geliştirmek isteyenler.

Aile içi problemleri olan ve bunları çözmek isteyen eşler. Aile danışmanlığı yardımı almak isteyen karı kocalar, nişanlılar, ya da çiftler; evlilik öncesi sırası ve sonrası sorunlarla ilgili gelenler. Boşanma sırası ve sonrası sorunlarla ilgili gelenler. Ailede ana babalık kısmında zorluk yaşayanlar, çocuklarıyla sorun yaşayanlar ya da çocukların okul ve akademik başarı sorunları, soyal, duygusal, Psikolojik gelişimi problemleriyle ilgili aileler başvurabiliyor. Konuşma terapisi alanının özellikle kekemelik kısmında, ailelerin çocukları için, yetişkinlerin kendisi için geldiğini söylemiştim. Bununla birlikte kişisel, kurumsal gelişim ve toplum yararına eğitimler de veriyoruz.

Geçen hafta röportaj için sizi ziyaret etmek istediğimde İsveç’e gitmiştiniz o da eğitim için miydi?

Kızılboğa: Tam olarak öyle olmasa da, denilebilir. Akademik başarı, eğitim ve koçlukla ilgili anne babalar öğrenciler ve öğretmenler için yazdığım ve yakında çıkmak üzere olan kitabımın bir bölümündeki bazı bilgileri yerinde görmek ve orada bir araştırmada bulunmak da bu gezi amaçlarım arasındaydı.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir