Ana Sayfa / Manşet / Kavala: Ellerinde ip olsa beni asacaklardı

Kavala: Ellerinde ip olsa beni asacaklardı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek, Turan Aydoğan Gezi davası kapsamında tutuklanan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ali Hakan Altınay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Osman Kavala, ‘Beni bu kadar içeride tuttuktan sonra beraat ettireceklerini beklemiyordum. Ama bu kadarını da beklemiyordum. Bir zaman birbirlerine ip atan, ellerinde ip olsa, beni asacaklardı’ dedi. Ağırlaştırılmış müebbet cezası idam hükmünde. Bu delillerin hepsi, AİHM yargıçlarınca, tarafsızlıklarına hiç şüphe olmayan yargıçları tarafından incelendi, çürütüldü ve bu delillerle verilen tutukluluğa devam kararının hak ihlali olduğuna karar verildi. ‘Bu delillerle bana ağırlaştırılmış müebbet verdiler’ dedi. Karşı oyun kıymetli olduğunu ancak mahkeme kararı bütün Avrupa hukukunu reddetmek anlamına geldiğini hatırlattı. Kavala, ‘Verilen karar, Türkiye’nin AİHM nezdindeki savunmasını boşa düşüren bir karardır, kendi tezini boşa düşürecek bir karardır. Birileri vakit kazanıp Kavala’yı içeride tutalım diye tutuklamaya gerekçe uydururken, zaman kazandılar ama Türkiye’ye büyük itibar kaybettirdiler’ dedi” diye konuştu.

‘ATANAMAMIŞ BİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BİZİ SİLİVRİ’YE GÖNDERDİ’

Özel, “Can Atalay, yüksek moraliyle Gezicileri selamladı, ‘Suçsuzluğumuza emin olduğumuz için moralimiz yüksek. Atanamamış bir milletvekili aday adayı bizi Silivri’ye gönderdi’ dedi. Hakimin AKP aidiyetine vurgu yaptı. Biz de kendilerine hakimin eşinin 3 ay boyunca tutuklu kaldığını ve beraat falan etmediğini, itirafçı olduğunu, Samsun’daki FETÖ’cüleri fotoğraflar üzerinden 138 toplam 160 FETÖ’cüyü ihbar ettiğini, şartlı salıverildiğini söyledik. Tayyip Erdoğan’a 3 yıl önce ‘Reisim beni vekil yapar mısın’ diyen bir kişi Tayyip Erdoğan’ın şikayetçi olduğu bir dosyada karar verecek. Kararı vermek aday adayına, partili avukatlıktan devşirilen bir hakime kalıyor. Altını çizmek lazım” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN SÖYLEMİ SON DERECE KIYMETLİ’

Özel, “Tayfun Kahraman, elbette yüksek morali suçsuzluğa olan inancıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’na özel selam yolladı. Vera ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun sahiplenmesini çok önemsediğini ifade etti. Görüntülerin çekilmesine Vera’nın görüntülerinin alenileşmesine önce tedirgin olduğunu ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun söyleminin kendisi ve kızı üzerinden hakkı yenen, evlat hasreti çeken herkes açısından son derece kıymetli olduğunu ifade ettiler” ifadesini kullandı. Özel, “Son görüşmemiz Hakan Altınay ileydi. Altınay’a üniversiteden mezun olan binlerce öğrencisinin selamını ilettim. Hakan Altınay, ‘Türkiye kendine bunu niye yapıyor. Türkiye zor dost edinilen bir ülkeydi. Pek çoğunu bu kararla kaybettik’ diyor” dedi.

’10’UNCU VE 11’İNCİ CUMHURBAŞKANI GEZİ’NİN YANINDA’

Özel, şunları kaydetti:

“Hepsinin özel olarak memnuniyet duyduğu iki şey var. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gezi konusunda net tutum almasından ve çok doğru bir açıklama yapmasından memnuniyet duyuyorlar. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, beni aradı. Sezer diyor ki, ‘Evlatlarından ayrılan, beraat ettikleri bir davadan delil durumu değişmeden, bir daha bir daha yargılanıp cezalandırılmalarından üzüntü duyuyorum. Onlar için gözyaşı dökebilirim ama gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum. Hukuk için üzülüyorum. Türkiye’de hukuk bu kadar ayaklar altına alındıysa Türkiye’nin bu duruma düşmesine üzülüyorum’ diyor. İçeride vardığımız bir mutabakatı buradan bütün Türkiye’ye iletelim. Cumhurbaşkanı çok önemlidir, cumhurun başıdır diyorlar ya. 12’nci Cumhurbaşkanı Gezi’nin aleyhine düşünüyorlar ya, 10’uncu Cumhurbaşkanı ve 11’inci Cumhurbaşkanı yanımızda. Bundan sonraki cumhurbaşkanı da yanımızda. Gezicilerin, Gezi’ye sahip çıkanların, herkesin inanç özgürlüğünü savunanların, yaşam biçimine müdahaleye karşı can vermeyi göze alanların, Gezi’deki şehitlerimizin hatırası yüreğimizde. Gezi’yi anlamayan, Z Kuşağını anlamayan, çevre duyarlılığı olmayan, doğa katliamlarına direnmeyen, kent suçlarına itiraz etmeyen birisini bu ülkenin insanları cumhurbaşkanı seçmeyecek.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir