Ana Sayfa / KADIN / Katledilen AV Dilara Yıldız için tören düzenlendi

Katledilen AV Dilara Yıldız için tören düzenlendi

Uzman çavuş Oktay Dönmez tarafından katledilen avukat Dilara Yıldız için düzenlenen törene katılan meslektaşları, Yıldız ve tüm kadınlar için mücadele edeceklerini belirtti. 
İstanbul Tuzla’da uzman çavuş Oktay Dönmez tarafından katledilen avukat Dilara Yıldız için, Beyoğlu’nda bulunan İstanbul Barosu önünde anma töreni düzenlendi. Yıldız’ın ailesinin yanı sıra çok sayıda avukat Yıldız’ın fotoğrafını taşıyarak törene katıldı.
Törende konuşan İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Nazan Moroğlu, ülkeyi yönetenlerin zihniyetinin değişmediği sürece kadın cinayetlerinin azalmayacağını söyledi. Yetkililere ve yargı sistemine seslenen Moroğlu, “Görevinizi yapın, kadın cinayetleri son bulsun. Sözün bittiği yer, İstanbul Barosu için bugün çok acı bir gün, kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir. Mücadelemiz bu yönde olacak” dedi. Her gün kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin durdurulması için haykırdıklarını belirten Moroğlu , “Meslektaşımızı katleden de bu zihniyetin ürünüdür, mücadelemizi sürdüreceğiz, Yılmaz’ın adını yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise, cinayetin polisin yanında işlendiğine dikkat çekti. Durakoğlu, “Güvenlik güçleri bundan mutlaka ders almalı” şeklinde konuştu. İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını hatırlatan Durakoğlu, “Ortaya çıkan cinayetlerin gerçeğini görmeniz gerekiyor artık. Biz mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinin önlenmesi adına ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz” dedi.
‘CİNS KIRIMI YAŞANIYOR’
Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez ise “Kimse biz kadınlardan değişmemizi beklemesin, değişmesi gereken bu kurumların yanlış zihniyetidir” dedi. Katliamların hiçbir kadının kişisel sorunu olmadığının altını çizen Suiçmez, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Toplumsal bir sorundur bu, Türkiye’de demokrasinin gelmesi mümkün değildir. Kimse bizden susmamızı beklemesin, tam tersi buradan olduğu gibi daha çok dayanışacak daha gür sesle ortaya çıkacağız. Bu mücadeleyi artık eylem haline getireceğiz.”
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir