Ana Sayfa / KADIN / Karaduvar’da coşku her geçen dakika büyüyor

Karaduvar’da coşku her geçen dakika büyüyor

Lezzetin ve eğlencenin buluştuğu festivalin yapıldığı Karaduvar Mahallesi sahiline yüzlerce insan akın ederken, her yaştan vatandaşın bölgeye akını sürüyor. Festivale, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, , Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı yetkilileri,  MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, siyasi parti, sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri ile çok sayıda bürokrat da katıldı. Festivale, bazı yabancı ülkelerden misafirlerin de katıldığı öğrenildi.

KARADUVAR’IN SEMBOLÜ OLACAK

Akdeniz Belediye Başkanı Mustaa Gültak, festivale katılan vatandaşlarla sohbet etti, balık-ekmek ve şalgam ikram etti. Festivalin yapıldığı caddenin girişi yanında, geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan devasa sardalya heykeli dikkat çekti. Karaduvar’ın sembolü olacak 3 tona yakın ağırlığındaki sardalya heykeli, Akdeniz Belediyesi’nin fen işleri müdürlüğü atölyesinde bulunan çeşitli atık metal malzemeler kullanılarak, Toros Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ve ekibi tarafından yapıldı.  Alanda kurulan platformda çocuklar için sihirbazlık gösterileri ve eğlenceli etkinlikler düzenlenirken, Karaduvar mahallesi sakini kadınlar ve gençler de açtıkları stantlarda, evlerinde ürettikleri çeşitli yiyecek ve ürünlerin yanı sıra, bölgede yetişen farklı tarım ürünlerinin satışını yapıyor.  Farklı ilçelerden de yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği balık festivalinin ilerleyen saatlerinde sevilen sanatçı Hakan Altun da hayranlarına unutulmaz bir konser verecek. Festivalde ayrıca Kibrit Kutusu Müzik Grubu, Grup SoundRock ve Cemal Kılınçer de müzik ziyafeti sunacak. Mersin ve Akdeniz ilçesinin en önemli balıkçılık ve tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Karaduvar’ın yerel ve ulusal ölçekte tanıtımına büyük katkıda bulunan geleneksel balık-ekmek festivali, günün ilerleyen saatlerinde on binlerce insanın katılımıyla çok daha büyük bir coşku ve heyecanla devam edecek.

“BÖLGEMİZİN FESTİVALİ HALİNE GELDİ”

Yerel ve ulusal basın mensuplarının da yoğun ilgiyle takip ettiği ve 2 gün sürecek festivalde konuklara yaklaşık 10 ton balık ikramı yapılacak. Karaduvar Balık Festivali, müzik dinletileri ve çeşitli sahne gösterileri ile sürerken, etkinliğin yapıldığı alana binlerce insanın akını da aralıksız devam ediyor. Festivalin açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin’in ekonomi ve ticareti elinde tutan Akdeniz ilçesinde balık festivalinin bu yıl 3’üncüsünü düzenliyor olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Festivale katılan konukları selamlayan ve katılımları nedeniyle teşekkür eden Başkan Gültak, konserler, renkli etkinlik ve gösteriler, sahne performansları, ödüllü yarışmalar ve farklı aktivitelerle Mersinlileri dolu dolu bir festivalin beklediğinin altını çizdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı araştırmada, Akdeniz’in, sosyo-ekonomik gelişmişlikte tüm Türkiye çapında 20 sıra birden yükselerek 127’nci sıradan 103’üncü sıraya yükseldiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Gültak, “Yeni projeler, yatırım ve hizmetlerle tüm Akdeniz’de değişim ve dönüşümü sürdüreceğiz, Akdeniz’i; Türkiye’nin ilk 20 ilçesi arasına çıkaracağız. Bugün artık balık festivali deyince de milyonlarca insanın aklına Karaduvar geliyor. İnternette de ilk sırada Karaduvar Balık Festivalimiz yer alıyor. Bu kolay bir iş değil. Bunu hep beraber başardık. Karaduvar’ın adı, artık Mersin’i de aştı. Farklı illerden insanlarımız bizi arıyor, festivalimizi soruyor. İki gün sürecek festivalimize 150 bin civarında insanımızın katılımını bekliyoruz. Karaduvar balık festivalimiz, artık bölgemizin festivali haline geldi. Civar illerden de insanlarımız festivale geliyor. Bunun da Karaduvar’a büyük faydası oluyor. Hem burayı tanıtıyoruz hem de esnafımız faydalanıyor. Farklı kurumlarımız ve kadın kooperatiflerimiz stantlar açarak ürünlerini tanıtıyor ve satıyor, kadınlara gelir sağlamış oluyoruz. Bence bugün burada tüm gördüklerimiz bu yaşadıklarımız çok önemli. Çünkü Akdeniz’de artık huzur, barış ve kardeşlik var. Bütün bu güzellikleri, değişimi yapmamızı sağlayan Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Değerli Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin, Sayın Valimiz ve İl Başkanımızın, Cumhur İttifakı temsilcilerinin desteğiyle bütün bunları başardık. Lezzetin eğlence ile buluştuğu festivalimize katılım sağlayan tüm ailelerimize, her yaştan vatandaşımıza da çok teşekkür ediyorum. Şimdi sizleri sardalya-ekmek yemeye davet ediyorum, hepinize afiyet olsun” dedi.

VALİ PEHLİVAN; “85 MİLYONLUK BÜYÜK VE GÜZEL BİR AİLEYİZ”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, Eylül ayının bu güzel gününde Karaduvar sahilinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla organize edilen festivale katılıyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. “Bizler, 85 milyon olarak büyük ve güzel bir aileyiz” diyen Vali Pehlivan şöyle konuştu; “Festivaller, şenlikler, insanlarımızın bir araya gelmesine, güzel vakit geçirmelerine vesile oluyor. Festivallerin bir diğer katkısı da kültürel, ekonomik veya turizm değerine de ön plana çıkarmak adına da katkısı oluyor. Festival sayesinde ilimizdeki balıkçılık sektörüne de dikkat çekeceğiz. Malumunuz ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili. Mersin ilimizde de 321 kilometre sahil bandına sahibiz. Bu, balıkçılık ve balık üretimi anlamında da önemli bir potansiyel. İşte bugün de Akdeniz’in kıyısındayız. Balıkçılık dünya ekonomisinde de çok büyük bir yer tutuyor.” MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da konuşmasında, “Karaduvar Balık Festivalimizin mimarı Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a şehrimiz adına çok teşekkür ediyorum. Festival demek, insanların buluşup kucaklaştığı, sosyalleşip eğlendiği etkinlikler demektir. Başkanımızın göreve geldiği günden bu yana gerçekten farklı güzellikler yaşandı. Daha huzurlu bir ortam sağlandı. Bu huzur ortamından dolayı da Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Akdeniz Belediyesi’nin düzenlediği 3’üncü Karaduvar Balık Festivali, farklı sanatçıların müzik dinletileri, çocuklar için düzenlenen gösteriler, söyleşi ve farklı aktivitelerle devam ediyor. Festival alanına katılım her geçen dakika artarken; aileleri ile birlikte alanı gezen vatandaşlar, böylesi güzel bir etkinliğe katılıyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir