Ana Sayfa / Manşet / Kadınlar 25 Kasım’da Mersin’de sokaklarda olacaklar!

Kadınlar 25 Kasım’da Mersin’de sokaklarda olacaklar!

Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için çalışmalara başladı. Özgür Çocuk Parkı’nda toplanan kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü için kentte yapacakları çalışmaların başladığını bir basın açıklaması yaparak duyurdu. Platform adına açıklama yapan Derya Narlı, her alanda kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddetle mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTIYOR”

Mersin Kadın Platformu adına açıklama yapan Derya Narlı, platform olarak her sene olduğu gibi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü için kentte yapacakları çalışmaların başladığını duyurmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, “25 Kasım’a giderken ülkede var olan tablonun değişebilmesini sağlayabilmek isteği ve kararlılığı ile bu sene de şiddete, baskıya, tahakküme karşı mücadelenin her alanda devam ediyor ve edecek. Bu sene de 25 Kasım’a, kadına yönelik şiddetin arttığı, LGBTİ+’lara karşı işlenen nefret suçları ve ayrımcılığın çoğaldığı, kadınların emekleri, bedenleri ve hayatları üzerindeki tahakkümün sürekli arttırılmaya çalışıldığı bir dönemde giriyoruz. Üstelik iki gün önce yaşanan Taksim patlaması ile birlikte Zafer Partisi yöneticileri tarafından Jiyan Tosun ve Eren Keskin’in hedef gösterilmesi bu sürecin kadınlar için daha da zorlu olacağının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Zorlu süreçlerin öncü, direngen hareketi olan kadın ve LGBTİ+ mücadelesinin parçası olarak tam da yeri gelmişken söyleyebiliriz; faşist ve zorba hallerinizle, keyfi şekilde hiçbir kadını hedef gösteremezsiniz. Jiyan Tosun ve Eren Keskin’i hedef göstermeye çalışanlar hesaplarını elbette öncelikle kadınlara verecektir!” şeklinde konuştu.

“İRANLI KADINLARLA OMUZ OMUZAYIZ”

Önce tek bir adamın kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen devletin, kadınları ve LGBTİ+’ları şiddet karşısında savunmasız bir hale getirmek istediğini iddia eden Narlı, “Ardından yaşanan ekonomik krizin etkisi ile birlikte kadınlar yoksullukla baş başa bırakıldı. Sansür yasası ile tehdit edildiğimizde susacağımız sanıldı. Onlarca gazeteci hukuksuzca tutuklandı. Ülkenin en büyük kentlerinde kutsal aile mavraları ile nefret söylemleri kurularak LGBTİ+lar hedef gösterildi. Anayasa konusunda söylemler ile laiklik tartışıldı. LGBTİ+ların yaşamları siyasetin şantaj söylemlerine malzeme yapıldı. Kadınlar yoksullukla mücadele etmeye çalışırken, her birimizin emeği ‘göz dolduran ekonomimiz var’ adeta alaya alındı. Ama tüm bunlara rağmen kadın ve LGBTİ+ mücadelesi her yerde ilmek ilmek büyüdü. Bu mücadele İran’da baskıcı, gerici molla rejimine isyan eden kadınların yaktığı ateşe uzanarak sınırları aştı. Kentte bu ateşin kıvılcımlarını omuz omuza olduğumuz İranlı kadınlarla birlikte sokaklara taşırdık. Şimdi de büyüyen bu mücadeleyi 25 Kasım’da sokaklarda göstermenin zamanıdır. Katledilen kadınların, LGBTİ+ların, geleceği ellerinden alınan çocukların, cemaat kurslarına mahkum bırakılan her bir çocuğun, tutuklanan her bir gazetecinin, emeği ile var olan her bir kadının, açlıkla tehdit edilen, mobbingle baş eden her birimizin hesabını hayatlarımızı şiddetle ve faşizmle sarmalamaya çalışanlardan sormanın zamanıdır” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ”

“25 Kasım’da, 1960’da Dominik Cumhuriyeti’nde faşist Trujillo diktatörlüğüne direndikleri için katledilen Mirabel Kardeşlerin anısını devralan kadınlar ve LGBTİ+lar direngenliğiyle; şiddetin kaynağında, erkek egemen siyasetin uygulamaları, iktidarın düşmanca politikaları, kapitalizmin sürdürülebilirliği için kullanılan tüm araçlar, eşitsizlik, dinselleştirme ve savaş politikaları ile yeniden üretilmekte olan ataerkil güç ilişkileri bulunduğunun bilinciyle mücadelemizi büyütüyoruz” şeklinde konuşan Narlı, “Bu mücadeleyi daha da büyütmek ve geceleri isyanımıza boyamak için bütün kadınları 25 Kasım Cuma Akşamı saat 18.30’da Kushimoto sokağına çağırıyoruz! Çünkü Kasım’da Direniş başkadır! Kasım’da mücadele, isyan ve dayanışma başkadır! Bütün kadınları ve LGBTİ+ları isyanı ve coşkuyu daha da büyütmek için, birbirimiz, haklarımız, hayatlarımız için 25 Kasım da sokağa, Kushimoto sokağına bekliyoruz! Yaşasın kadın dayanışması. Yaşasın Feminist Mücadelemiz” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir