Ana Sayfa / Manşet / Kabine toplantısına saatler kala Reuters’e konuşan yetkili: Çok sert tedbirler görebiliriz

Kabine toplantısına saatler kala Reuters’e konuşan yetkili: Çok sert tedbirler görebiliriz

Koronavirüsle mücadeleyle ilgili yeni kısıtlamaların ele alınacağı Kabine toplantısına saatler kala, Reuters’a konuşan Türkiye’den üst düzey bir yetkili, Bugün ki Kabine toplantısında çok sert tedbirlerin gelebileceğini belirterek, . Hafta sonlarına yönelik yine sokak kısıtlamasının yanı sıra Ramazan’a yönelik bazı daha sert tedbirleri görebiliriz” dedi.

Edinilen bilgilere göre Tırmanışa geçen Koronavirüs ile ilgili yeni yasakların alınıp alınmayacağı bugün Kabine toplantısında belli olacak. Milyonların gözü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine’ye çevrildi. Saat 15.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında başlayacak toplantıya saatler kala Reuters’a konuşan Türkiye’den üst düzey bir yetkili, Bugün ki Kabine toplantısı için “Koronavirüs haritası güncellenecek. Hafta sonlarına yönelik yine sokak kısıtlamasının yanı sıra Ramazan’a yönelik bazı daha sert tedbirleri de görebiliriz” dedi.

Bazı illerdeki artışın artık kabul edilebilir seviyelerin çok üstüne çıktığını ve il bazında bazı kararların gündeme gelebileceğini belirten yetkili, yerel bazlı adımların atılabileceğini söyledi. Yetkili, “Koronavirüs haritası güncellenecek. Hafta sonlarına yönelik yine sokak kısıtlamasının yanı sıra Ramazan’a yönelik bazı daha sert tedbirleri de görebiliriz” dedi.
Beştepe’de toplanacak kabinenin ana gündem maddesini 1 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte vakaların 30 bini, ölü sayısının ise 150’yi aştığı koronavirüsle mücadele çalışmaları oluşturacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda artan vaka sayıları, illerdeki son durum, risk haritası, yerli aşı çalışmaları ve alınabilecek tedbirlerle ilgili kapsamlı bir sunum yapacak.

Toplantıda ayrıca ekonomideki gelişmeler, terörle mücadele, dış politika başlıklar da gündemde olacak.

Kabine’de Koronavirüsle mücadelede çok sert tedbirler de alınabilir. Kabinede alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası kamuoyuna duyuracak.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir