Ana Sayfa / Manşet / İsrail, Suriye’de Lazkiye, Hama ve Tartus’a saldırı düzenledi ölü ve yaralılar var

İsrail, Suriye’de Lazkiye, Hama ve Tartus’a saldırı düzenledi ölü ve yaralılar var

Suriye’nin Tartus, Hama ve Lazkiye kentlerine düzenlenen füze saldırısında bir kişinin öldüğü 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suriye resmi Haber Ajansı (SANA), Suriye’nin Tartus, Hama ve Lazkiye kentlerine düzenlenen füze saldırısının arkasında İsrail’in olduğunu ileri sürdü.

SANA’nın haberine göre, saldırılarda 1 kişi hayatını kaybetti 6 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin sivil olduğu bilgisi paylaşıldı.

Lazkiye’ye bağlı El Haffah bölgesi ve Hama’nın batısındaki Masyaf’ta da İsrail tarafından atıldığı iddia edilen füzelere karşılık verildiği duyuruldu.

Suriye Ordusundan yapılan açıklamada, “Hava savunma sistemimiz füze saldırılarına karşılık vermiş ve bazılarını düşürmüştür” denildi.

Lazkiye Valisi, saldırılarda 1 sivilin hayatını kaybettiğini ve 6’sının da yaralandığını ifade etti. Bir askeri kaynak da, atılan roketlerin bir kısmının durdurulduğunu iddia etti. Vali, yaralananlar arasında bir çocuk ile annesinin de bulunduğu söyledi.

Lazkiye İtfaiye Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, İsrail Lazkiye kırsalında bulunan bir plastik malzeme deposunu hedef aldı.

İsrail ordusundan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Ortadoğu’da İsrail ile İran arasında yıllardır devam eden ‘Gölge savaşı’ giderek şiddetleniyor.

İsrail, İran’ın nükleer programının barışçıl olduğuna yönelik sürekli yinelenen iddiasına inanmıyor. Aksine, İran’ın gizlice nükleer silah başlığı üretmek için çalıştığını ve bunu balistik füzeye dönüştüreceğine ikna olmuş görünüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada”Ortadoğu’da İran’ın fanatik rejiminden daha ciddi, daha tehlikeli, daha acil bir tehdit yoktur” demişti.

Suriye’de 10 yıldır süren savaş, İsrail’in bölgedeki askeri eylemlerinin perde gerisinde kalmasını sağladı. İç savaş, İranlı “askeri uzmanların” Lübnan’daki müttefikleri Hizbullah ile yakın çalışmasının ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı desteklemesinin yolunu açtı. Bazı durumlarda bu uzmanlar, İsrail’in hakimiyetindeki Golan Tepeleri’ne çok yakın mevkilerde yer aldı.

İsrail, İran’ın hassas güdümlü roket ve füzelerinin bölgedeki varlığından endişe duyuyor. Bu cephaneliğin menziline bazı İsrail şehirleri de giriyor. İsrail güçleri İran’ın füze üslerine ve bunların Suriye’deki tedarik yollarına birçok hava saldırısı düzenledi ve henüz İran’dan somut bir yanıt gelmedi.

İran medyası Natanz’daki elektrik dağıtım hattında bir kaza meydana geldiğini bildirmişti. İranlı yetkililer Natanz’daki nükleer tesisi hedef alan sanal sabotajdan İsrail’i sorumlu tutmuştu.

Geçen yıl Temmuz ayında tesiste bir yangın meydana gelmiş, İran bunun da bir sabotaj olduğunu bildirmişti.

Tahran yönetimi geçen yıl, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinden de İsrail’i sorumlu tutmuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir