Ana Sayfa / KADIN / İrem Derici konseriyle, gençler doyasıya eğlendi

İrem Derici konseriyle, gençler doyasıya eğlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Geç Kalma Genç Kal’ sloganıyla bu yıl ilkini düzenlediği “Mersin Gençlik Festivali”, birinci gününde İrem Derici konseriyle taçlandı, gençler doyasıya eğlendi.

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda dolu dolu etkinliklerle start verilen festivalde binlerce genç, akşam saatlerine kadar birçok oyun ve aktiviteye katıldı. Akşam saatlerinde ise DJ Öznur Uyanık, MC Halil Bal ve Orkun Sofuoğlu’nun showlarıyla devam eden festival, Berkcan Güven ve hemen arkasından İrem Derici’nin konseriyle görkemli bir renge büründü.

Özdülger: “Bu güzel gençlerle bir arada olduğumuz için mutluyuz”

Sevilen şarkılarını gençlerle birlikte söyleyen ve sahne performansı ile beğeni toplayan İrem Derici’ye konser sonunda, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger tarafından çiçek takdim edildi. Özdülger, “Sanat kenti, sanatçı kenti, gençlik kenti Mersin’imize hoş geldiniz. Ben Başkanımız Sayın Vahap Seçer adına sizlere selam getirdim ve tabi ki siz sevgili gençlerimize. Kendisi bu akşam Mersin’de değil, ama sizlere selamları ve sevgileri var. Bu güzel gecede, bu güzel gençlerimizle birlikte olduğunuz için size çok teşekkür ediyoruz. Bütün ekibinize teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz ve daha nice nice konserler diliyoruz” diye konuştu.

“Mersin’de öğrenci ve genç olmak mükemmel bir şey”

Festivalin ilk saatlerinden beri meydanda aktivitelere dahil olduğunu söyleyen Efe Batıkan Akar, “Mersin 10 numara bir kent. Gerçekten Mersin’de yaşamaktan çok gurur duyuyorum. Bugün burada konsere geldim. Diğer aktivitelere de katıldım. Çok güzel düşünülmüş bir aktivite. Hemen hemen Mersin’in tüm gençleri bu festivalde” dedi.

Festivalde arkadaşlarıyla eğlenmeye gelen üniversite öğrencisi Sıla Öz, “Mersin’de yaşamaktan çok keyif alıyorum. Mersin bu yıl bambaşka oldu bizim için. Çok güzel eğlenceler oluyor. KentBis uygulamasıyla, öğrencilere verilen bir sürü iş fırsatlarıyla Mersin kesinlikle bir öğrenci kenti. Öğrencilere part time imkanı olan kafelerde iş veriliyor. Bu bizim için çok önemli. Diğer kentlerle ilgili pek bilgim yok, ama Mersin’de öğrenci olmak çok mükemmel bir şey” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de ilk kez bu kadar çok etkinlik oluyor”

Festivalin coşkusunu doyasıya yaşadığını belirten Yaren Temel, “Ben açıkçası çok mutluyum böyle eğlenceli bir yere geldiğim için. Festivalin düzenlenmesi bence gençler için çok iyi oldu. Kafa dağıtıcı, motive edici oldu. Mersin bir öğrenci kenti. Burada rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürebilirler. Üniversiteye gelenler hem part time çalışabilirler, hem okuyabilirler” sözcükleriyle duygularını dile getirdi.

Üniversite öğrencisi Yüksel Kurtoğlu, “Birçok şehirde konserler ve etkinlikler iptal olurken, bizim şehrimizde bir sürü festival ve eğlence oldu. Psikolojik olarak gayet iyi geliyor. Ben Mersin’de yıllardır yaşıyorum, ilk defa bu kadar fazla etkinlik oluyor” dedi.

Mersin’de sık sık gerçekleşen etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Emirhan Öztoraman, “Mersin’de 2 ayda bir en az bir konser oluyor. Gayet iyi bir duygu. Mersin, aynı Eskişehir gibi öğrenci kenti. Öğrenciler için gayet ideal bir kent” diye konuştu.

Mersin’de okuyan üniversite öğrencisi Yağmur Bozdoğan, “Arkadaşlarımla geldik ve konserlere katılıyoruz. Sahil boyu etkinlikler var. Öğrenciler için çok ideal bir şehir. Ben çok memnunum burada bulunduğum için” ifadelerini kullandı.

Etkinliklerde gönlü ve ruhu genç olanlar da vardı

Gençlik festivalinde bir de ruhundaki gençliği hep yaşatan vatandaşlar da vardı. Bunlardan biri olan Münir Güngör, “Gençler için böyle şeyler şu an çok faydalı oluyor. Belediyemizin böyle bir etkinlik düzenlemesi bizler için de çok faydalı. Devamını ben canı gönülden istiyorum. Biz babayız, dedeyiz ama o coşku her zaman içimizde var” dedi.

Nurettin Benli ise, “Çocukların çok ihtiyacı var böyle sosyal aktivitelere. Bence çok güzel. Çocuğumu getirdim. Gençlerin abisi olarak buradayım. Çocukları sanata, tiyatroya, müziğe ve kültürel alanlara çekmek çok önemli. Kötü alanlardan çekmek için, bu alanları kullanmak lazım” ifadeleri ile düşüncelerini dile getirdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir