Ana Sayfa / DÜNYA / Irak’taki Kataib Hizbullah’tan ABD’ye saldırı tehdidi

Irak’taki Kataib Hizbullah’tan ABD’ye saldırı tehdidi

Irak’taki “Kataib Hizbullah”, Amerikan tarafının çekilme sürecini tamamlamasını istediğini belirterek, Amerikalıları, türünü ve niteliğini belirtmedikleri beklenmedik bir yanıtla tehdit etti. Bu tehdit, “Nüceba” hareketinin “mühlet” duyurusundan bir gün sonra meydana geldi. Yerel Irak haberlerinin İran Fars Haber Ajansı’nı kaynak göstererek verdiği açıklamalarda, Kataib resmi sözcüsü Muhyi Muhammed, direniş ekseninin “gücünü tüm direniş ekseninden ve sahip olduğu niteliksel yeteneklerden aldığını” belirterek “direniş gruplarının görevinin, tehlikelere karşı sürekli olarak hazırlıklı olmak” olduğunu ifade etti.

Muhyi Muhammed, Amerikan güçlerinin Irak’ta bulunmalarının, Irak parlamentosunun ülkeyi terk etmelerine dair kararı ile çeliştiği için yasadışı olduğunu belirterek “Bu sebeple Irak’taki Amerikalıları, kendilerine karşı düzenlenecek bir operasyona karşı uyarıyoruz. İşgalci Amerikan kuvvetlerinin, Irak iradesine meydan okumaya cüret edip güçlerini Irak’ta tutmaları halinde direnişin yetenekleri, kabiliyetleri ve silahları karşısında şaşkınlığa uğrayacaklarını söyledik. Irak ve Suriye’de, Amerika’ya, DAEŞ’in tehditlerine, buna ek olarak İsrail’in teşkil ettiği tehlikelere karşı direnen grupların misyonu, bu gruplara, özellikle füzeler ve insansız hava araçları gibi caydırıcı silahlarla donanma ve hazırlanma sorumluğu yüklüyor” ifadelerini kullandı.

Kataib Hizbullah sözcüsünün bu açıklamaları, Nüceba hareketi sözcüsünün, Amerikalıların arabulucular ile İran’a yakın silahlı grupların Amerika’nın Irak’tan çekilmeyi tamamlamak için kendilerine mühlet verdiğini duyurmasından ve Tahran’ın, milislerinin, Irak ve Suriye’deki ABD güçlerine yönelik saldırılardan sorumlu olmadıklarını açıklamasından bir gün sonra geldi. Tahran’ın bu açıklaması, Joe Biden’ın, İran’ı Amerikan kuvvetlerine yönelik saldırılara destek olmakla suçlamasının ardından, İran’ın bu suçlamaları reddetmek için BM Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği bir mektupta yer aldı. Mektupta Tahran, kendisine bağlı silahlı grupların Amerikan hava saldırılarını kınadığını belirtti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir