Ana Sayfa / Manşet / İHD Mersin Şubesi Taksim’deki terör saldırısını kınadı

İHD Mersin Şubesi Taksim’deki terör saldırısını kınadı

İHD Mersin Şubesi, Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayarak, saldırının ardından Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya tarafından avukat Jiyan Tosun’un hedef gösterilmesine de sert tepki gösterdi.
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile çok sayıda kişi açıklamaya katıldı. İHD Şube Eşbaşkanı Hakkı Demir, insan hakları savunucularının hedef gösterildiğine işaret ederek, şöyle devam etti;

13 Kasım 2022 akşam üzeri İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde saldırı gerçekleştirilmiştir. Yetkililerin açıklamalarına göre; bombalı saldırıda en az 6 kişi yaşamını yitirmiş, 2’si ağır 81 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların hastanede tedavisine başlandığı belirtilmiştir. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.
Saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz.
Yaşam hakkına ağır saldırı niteliğindeki bu menfur saldırı ivedi ve etkili bir biçimde soruşturulmalıdır. Toplumun adalet ve hakikat beklentileri doğrultusunda hareket edilerek, eylemin failleri tespit edilmelidir ve olay tüm hakikati ile kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Ayrıca benzer olaylar sonrasında nefret söylemi kullanarak kişileri ve toplumun bir kesimini hedef gösterenlere ve olası ihlallere karşı yetkilileri adli ve idari tedbir almaya çağırıyoruz. Bu konu, özellikle toplumsal barış açısından önemlidir ve başka acıların yaşanmasının önlenmesinde etken olacaktır.
Olayın ardından, dezenformasyon trolleri harekete geçmiş ve olayla hiçbir ilgisi olmayan insan hakları savunucularını hedef göstererek sosyal medya hesaplarını provakatif amaçlı kullanmışlardır. Babası gözaltında kaybedilen ve bu nedenle hukuk okuyan Av. Jiyan Tosun’un, fotoğrafları yayınlanarak, olayın faili olarak yansıtılmıştır. Olay anında bir karakolda müvekkiliyle birlikte olan Av. Jiyan Tosun, aynı zamanda insan hakları savunucusu ve Cumartesi Anneleri aktivistidir. Fotoğraflarının sosyal medyada ‘’fail’’ olarak paylaşılmasından hemen sonra, suç duyurusunda bulunmak ve ‘’koruma’’ istemek amacıyla adliyeye başvurmuştur.
Yine bu olay nedeniyle, İnsan Hakları Derneği Genel Eş Başkanımız Av. Eren Keskin, yurtiçi ve yurtdışından edilen telefonlarla ölümle tehdit edilmiştir. Bütün yaşamını insan hakları savunuculuğuna adayan Av. Eren Keskin’in hedef gösterilmesi kabul edilemez.
Sosyal medyada, Taksim’deki saldırının faili olarak gösterilen ve edilen telefonlarla tehdit edilen bu iki değerli insan hakları savunucusu, asla yalnız değildir. Cumhuriyet savcıları, bu arkadaşlarımızı hedef gösteren kişilerle ilgili harekete geçmeli ve etkin soruşturmayla bu iftiracıları yargı önüne çıkarmalıdır.
Yetkili kurum ve kişileri, böylesi zor zamanlarda yurttaşların temel haklarını korumaya, toplumsal barışın zarar görmemesi için de herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir