Ana Sayfa / Manşet / İHD Genel Merkez yöneticisi İlhan Kılıç’a saldırı

İHD Genel Merkez yöneticisi İlhan Kılıç’a saldırı

İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi, İHD Genel Merkez yöneticisi İlhan Kılıç’ın, özel bir işi için gittiği Şoförler Odası’nda, odanın yönetim kurulu üyesi Halit Şimşek ve yanındaki kişilerce darp edildiğini duyurdu.  İHD Şube Başkanı Hakkı Demir,  İlhan Kılıç’ın can güvenliğinin tehdit altında olduğunu vurguladı ve koruma verilmesini talep etti.

İHD Mersin Şubesi, Halit Şimşek’in, oda binasında, insan hakları savunucusu İlhan Kılıç’ı darp etmesini protesto etmek için dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya İHD MYK üyesi İlhan Kılıç, İHD MYK Üyesi Av Bedri Kuran, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu yöneticileri ile çok sayıda kişi katılarak Kılıç’a destek verdiler.

 “ODADA DARP ETTİ”

Konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği’nde bir açıklama yapan şube başkanı Hakkı Demir, “İnsan Hakları Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz İlhan Kılıç 13.12.2021 tarihinde, şubemize can güvenliği olmadığı için mail yoluyla başvurmuştur.

Başvurusunda; aracının plakasını almak için gittiği Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda, daha önceden hakkında yağma, tehdit ve hakaretten şikayetçi olduğu Halit Şimşek’le karşılaştığını, adı geçen şahsın kendisine şikayetinden vazgeçmesini söyleyerek,  annesine, eşine ve kızına yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu, devamında kemiklerini kıracağını, kendisini çok fena bir şekilde öldüreceğini ve bütün bunları kameraların önünde bağırarak yaptığını, şikayetinden vazgeçmeyeceğini belirtince de Halit Şimşek’in “Seni emniyet mi, KOM mu, devlet mi elimden kurtaracak, seni kimse elimden alamaz” diyerek kendisi, yanındaki Süleyman, Murat ve adını bilmediği kişiler tarafından darp edildiğini, tüm yaşananlardan sonra polisi arayıp darp, tehdit ve hakarete maruz kaldığı yönünde şikayette bulunduğunu, kendisinin ve ailesinin can güvenliği ile ilgili çok ciddi endişe duyduğunu beyan etmiştir” dedi.

“SORUŞTURMA AĞIR YÜRÜYÜNCE ŞAHIS CESARETLENDİ”

İlhan Kılıç’ın 1 Haziran 2021 tarihinde de şubeye başvurarak Halit Şimşek tarafından tehdit edildiğini, kendisi ve ailesinin yaşam tehdidi içinde olduğunu ifade eden Demir, söz konusu tarihte savcılığa başvurduklarını ve Mersin Valiliğinden koruma talep ettiklerini kaydetti.

Yasal sürecin başlatılmasına rağmen Halit Şimşek’in tehditlerini sürdürdüğünü belirten Demir, “Halit Şimşek ve etrafındaki kişiler hakkında yürütülen soruşturma uzun zamandan bu yana devam etmesine rağmen, henüz hakkında dava açılmamıştır.

Özellikle gözaltına alındıktan sonra serbest kalınca, MYK Üyemiz İlhan Kılıç’a yönelik haksız eylemlerine alenen ve daha cesaretle devam etmesi dikkat çekicidir.  Yöneticimiz İlhan Kılıç’a yönelik tehditlerin ve saldırıların son bulması, can ve mal güvenliğinin sağlanması güvenlik kuvvetlerinin birincil görevidir. 

Soruşturmanın ağır aksak yürümesi, koruma görevinin yerine getirilmemesi, ilgili şahsı cesaretlendirmiş ve nihayetinde İlhan Kılıç’ın güpegündüz bir kamu kurumunda kameraların önünde birkaç kişi tarafından darp edilmesine zemin hazırlamıştır.  

İnsan hakları savunucularının korunması devletlerin yükümlülüğündedir. İnsan hakları savunucularına Birleşmiş Milletler belgeleri ile koruma sağlanmıştır. Bu olayda arkadaşımızın korunamadığı açıktır.  Derhal İlhan Kılıç arkadaşımıza koruma tahsis edilmesini, yaşam hakkının korunmasını tüm kamuoyu nezdinde ilgili ve sorumlu birimlerden talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir