Ana Sayfa / Manşet / İdlib’de Suriye Ordu güçleri ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

İdlib’de Suriye Ordu güçleri ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

İdlib’in güneyinde Suriyeli muhalif gruplar ile Suriye Ordu güçleri arasında çıkan çatışmalarda orduya bağlı  silahlı guplardan 4 kişi öldürüldü.

Suriye Ordu güçleri ve onu destekleyen milis güçlerin İdlib’in güneyinde karadan ve havadan yaptığı saldırılarla ilerleme girişimi, Suriyeli muhalif gruplar tarafından püskürtüldü. İki taraf arasında çıkan şiddetli çatışmalarda rejim güçleri ve onu destekleyen milis güçlere bağlı 4 unsur öldü.

Muhalif gruplardan oluşan Fethu’l Mubin Operasyon Odası Sözcüsü Takiyuddin Ömer, rejim güçlerine bağlı grupların ve yerel milislerin dün (pazar) sabah saatlerinde İdlib’in güneyindeki Cebel Zaviye’ye bağlı Kensafra ve Maarrat Muhas köylerindeki cephelere sızma girişiminde bulunduğunu ancak girişimin muhalif gruplarca engellendiğini aktardı.

İki taraf arasında keskin nişancıların da bulunduğu orta ve ağır silahlarla şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten Ömer, muhalif grupların karşılık vermesiyle rejim güçlerinin geri çekilmek zorunda kaldığını söyledi. Ömer, çatışmalarda rejim ve onu destekleyen milislere bağlı 4 unsurun öldüğünü ve yaralıların olduğunu kaydetti.

Haziran’dan beri rejimin saldırıları sürüyor

Haziran’dan bu yana bölgeye yönelik rejim güçlerinin karadan bombardımanları ve Rusya’nın hava saldırıları sebebiyle 39’u çocuk, 27’si kadın ve 3’ü Suriye Sivil Savunması (Beyaz Baretliler) çalışanı toplam 142 kişi hayatını kaybetti, aralarında durumu ağır ve hayati tehlikesi olanların da bulunduğu 280’den fazla kişi yaralandı.

Mayıs 2017’de Türkiye, Rusya ve İran, Kazakistan’ın başkentinde Suriye meselesini görüştüğü toplantılarda Suriye’nin kuzeybatısında Gerginliği Azaltma Bölgelerinin oluşturulması noktasına anlaşmaya varmıştı. Bu bölgelerin büyük bir bölümü İdlib, Hama, Lazkiye ve Halep kırsallarından oluşuyor. Suriye rejimi 5 Mart 2020’de Türkiye ve Rusya liderleri arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen zaman zaman Gerginliği Azaltma Bölgeleri kapsamında yer alan ve muhaliflerin kontrolündeki meskun bölgeleri bombalarken diğer taraftan muhaliflerin askeri mevzilerine sızma girişimleri gerçekleştiriyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir