Ana Sayfa / Manşet / Hindistan’da Koronavirüs’te 1 günde 315 bin vaka 2100 kişi ise hayatını kaybetti

Hindistan’da Koronavirüs’te 1 günde 315 bin vaka 2100 kişi ise hayatını kaybetti

Hindistan’da son 24 saat içinde koronavirüs vakaları sayısı rekor düzeye ulaştı. Ülkede son 24 saatte 314 bin 835 yeni koronavirüs vakası kaydedildi, 2 bin 100’den fazla kişi de yaşamını yitirdi.

Vaka sayısının çok arttığı Hindistan’da, ülkenin bazı bölgelerinde sağlık hizmetlerinin kapasitesinin sınırlarına ulaştığı belirtiliyor. Ülkenin her yerinde insanların hastanelerde yatak bulmakta zorlandığı, oksijen maskesi ve ilaç sıkıntısı çekildiği ifade ediliyor. Sağlık Bakanı Harş Vardhan Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, merkezi hükümetin Yeni Delhi ve Mumbai’nin aralarında bulunduğu, sıkıntı yaşanan bölgelere oksijen maskesi göndereceğini bildirdi.

Yeni Delhi’deki Yüksek Mahkeme de Çarşamba günü merkezi hükümete çağrıda bulunarak, üretimde oksijen kullanan petrol rafinerileri ve diğer sanayi tesislerinin buna son vererek, kıt olan oksijenin hastanelere nakledilmesini talep etti.

Ülkede koronavirüs vakalarının artması nedeniyle hafta başından bu yana Yeni Delhi’nin yanı sıra ülkenin birçok bölgesinde sıkı korona tedbirleri uygulanıyor.

Salgının yayılmasının nedenleri

Ülkede koronavirüsün son haftalarda hızlıca yayılmasına sebep olarak, insanların umursamaz tutumu gösteriliyor. Hindistan’da yapılacak bölgesel seçimler için düzenlenen ve geniş kitlelerin katıldığı mitingler, insanların maske takmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı dini kutlamaların virüsün yayılmasını kolaylaştırdığı değerlendiriliyor.

Virüsün mutasyona uğramasının da salgının hızla yayılmasında etkili olduğu tahmin ediliyor. Koronavirüs varyantı B.1.617 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından inceleniyor. Almanya’da da tespit edilen bu varyantın daha bulaşıcı olduğu belirtiliyor.

Bunun yanı sıra virüsün mutasyona uğramasının da salgının hızla yayılmasında etkili olduğu tahmin ediliyor. Koronavirüs varyantı B.1.617 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından inceleniyor. Almanya’da da tespit edilen bu varyantın daha bulaşıcı olduğu belirtiliyor.

Hindistan dünyada ikinci sırada

1 milyar 300 milyon nüfuslu Hindistan’da salgının başından bu yana 16 milyon civarında kişiye virüs bulaştı. Hindistan, ABD’nin ardından dünyada koronavirüs vaka sayısının en yüksek olduğu ikinci ülke konumunda bulunuyor. Resmi verilere göre, 184 bin kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede kayıtlara geçmeyen enfeksiyonların da olabileceği, bu nedenle de vaka sayısının daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir