Ana Sayfa / Manşet / HDP Mersin İl Örgütü HDP’li Ferhat Encü’ye yapılan saldırıyı protesto etti

HDP Mersin İl Örgütü HDP’li Ferhat Encü’ye yapılan saldırıyı protesto etti

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye dün İstanbul’da bir polis tarafından tokat atılması HDP Mersin İl Örgütü tarafından protesto edildi. HDP İl Eşbaşkanı Av. Hoşyar Sarıyıldız, Encü’ye atılan tokadın demokratik siyasete atıldığını söyledi.
Konuyla ilgili Mersin’de Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yapıldı. HDP İl Eşbaşkanı Av. Hoşyar Sarıyıldız, Encü’ye atılan tokadın demokratik siyasete atıldığını belirterek, “Bu tokat ülkede değişim iddiasındaki tüm siyasi yapıların kulağında çınlamalı ve harekete geçilmelidir” dedi.
“Ferhat Encü’ye atılan tokattın demokratik siyasete atılmış olduğunu belirten Sarıyıldız,” Dün hasta mahpus yakınlarının İstanbul Kadıköy’deki adalet nöbetinde İstanbul İl Eş Başkanımız ve önceki dönem Şırnak Milletvekilimiz Sn. Ferhat ENCÜ, PM üyelerimiz, çok sayıda hasta mahpus yakını anneler ve partililerimiz darp edilerek işkence ile gözaltına alınmıştır. İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü arkadaşımıza kameraların gözü önünde haddini bilmez bir polis tarafından küfür edilmiş ve tokat atılmıştır. Yine aynı alanda bulunan anneler ve partililerimize karşı orantısız güç ve işkence uygulandığı kameralara yansımıştır. Sistematik bir hedef alma sonucu atılan tokat sadece Ferhat Encü’ye değil AKP-MHP iktidarının giderek pervasızlaşan pratiklerine karşı adalet arayan başta Kürt halkı olmak üzere Türkiyede’ki bütün emek ve demokrasi güçlerine atılmıştır. İktidarın yarattığı düşmanlık politikaları ve nefret iklimi kolluk güçlerini hadlerini aşan bir noktaya çekmekte ve iktidardan cesaret alan polisler hak ve adalet arayan herkese kadın, çocuk, milletvekili demeden saldırmakta ve nefret kusmaktadır. Cezasızlık politikasının bir sonucu olan bu ve benzeri davranışların faşist iktidarın güç kaybetmesine paralel olarak giderek arttığı, faşizan yaklaşımın tırmandırıldığı açık bir şekilde görülmekte, Adeta iktidarın maşası haline gelen kolluk güçlerinin halkı cezalandırma aracına dönüştürüldüğü de ortadadır.” dedi.
“Muhalefetin sindirilmek istendiği, adalet arayanların darp edildiği ve pervasızca saldırıların ayyuka çıktığı bu dönemde siyasal ve toplumsal itirazımızı daha gür sesle çıkarmaya devam edeceğiz” Diyen Sarıyıldız, “Dün İl Eş başkanımız Ferhat Encü’ye atılan tokatın Roboski katliamının yıl dönümüne denk gelmiş olması tesadüf değildir. Bu planlı saldırı sistematik hale gelen Kürt düşmanlığının açık bir sonucudur. Kürtlere ve demokrasi güçlerine karşı anti demokratik tutumdan vazgeçmeyen faşist iktidar her geçen gün ülkeyi karanlığa sürüklemeye devam etmektedir. Koltukları sallandıkça şiddeti artırmaları içlerine düşen korkunun büyüklüğünün belirtisidir. Yine Kürtlere ve Kürt siyasetçilerine karşı geliştirilen politikalar ve saldırılar Kürt düşmanlığı üzerinden iktidarlarını korumaya çalıştıklarını göstermektedir. Türkiye halklarının bunu gören bir yerden bakmaları, ülke barışına ve huzuruna ortak ses çıkarmaları gerekmektedir “diye konuştu.
“Bu tokat ülkede değişim iddiasındaki tüm siyasi yapıların kulağında çınlamalı ve harekete geçilmelidir.” Çağrısında bulunan Sarıyıldız,” Her şeyini kaybetmiş bu pervasız iktidar, şiddet ile kendini yeniden kurmak isterken, bunun panzehiri, bu tokatı attıran anlayışa karşı emek ve demokrasi güçlerinin birlikte mücadeleyi geliştirmesidir.
Bizler ezilen, ötekileştirilen, kimliği yok sayılan, Kürtler, Aleviler, Emekçiler, Kadınlar, Gençler ve bütün halklar olarak şunu açıkça belirtiyoruz; HDP Milletvekili ve yöneticilerine yapılan saldırıları asla kabul etmiyor, Ferhat ENCÜ şahsında Kürt halkına yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. Demokrasi adına İl Eş başkanımıza tokan atan zatın derhal görevden uzaklaştırılmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Seçimlere doğru baskı ortamının dalga dalga artacağı açıkça ortaya çıkmışken bütün emek ve demokrasi güçlerini ve demokratik muhalefeti bu hukuk dışı saldırılara karşı duyarlı olmaya davet ediyor, baskılar ve gözaltılar bizi yıldıramaz diyoruz.” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından kitle baskılar bizi yıldıramaz sloganını atarak eylemine son verdi.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir