Ana Sayfa / ÇEVRE / Hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının isimleri hatıra ormanında yaşayacak
MERSİN'İN TARSUS İLÇE BELEDİYESİ, TÜM DÜNYAYI VE TÜRKİYE'Yİ ETKİSİ ALTINA ALAN COVİD-19 VİRÜS İLE MÜCADELE SIRASINDA, HASTALIĞA KAPILARAK HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI ANISINA 'PANDEMİ SAĞLIK ŞEHİTLERİ FISTIK ÇAMI KORULUĞU' OLUŞTURDU. KORULUĞA DİKİLEN HER BİR AĞACA, VİRÜSE YENİK DÜŞÜP, HAYATINI KAYBEDEN 387 SAĞLIK ÇALIŞANININ İSMİ VERİLDİ. (KORAY ÜNLÜ/MERSİN-İHA) Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi, tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Covid-19 virüsü ile mücadele sırasında, hastalığa kapılarak hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına 'Pandemi Sağlık Şehitleri Fıstık Çamı Koruluğu' oluşturdu. Koruluğa dikilen her bir ağaca, virüse yenik düşüp, hayatını kaybeden 387 sağlık çalışanının ismi verildi.

Hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının isimleri hatıra ormanında yaşayacak

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 virüsü ile mücadele sırasında, hastalığa kapılarak hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına ’Pandemi Sağlık Şehitleri Fıstık Çamı Koruluğu’ oluşturdu.

Tarsus Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ilk olarak Beydeğirmeni Mahallesinde, 4 dönümlük alanda dikimleri gerçekleştirdi. Burada ağaçlara can suyu veren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık şehitleri anısına koruluk oluşturdukları söyledi. Sağlık şehitlerinin insanları sağlıklarına kavuşturmak için verdikleri mücadelenin unutulmaz olduğunu kaydeden Bozdoğan, “Bu nedenle toprakla buluşturduğumuz her fidana bir sağlık şehidimizin ismini verdik. Şehitlerimiz yaşarlarken insanlara sağlık dağıtıyorlardı. Şimdi ise doğada kök salıp büyüdükten sonra ağaç olup oksijen üreterek insanlara yeniden hayat verecekler. Koruluğun ismini Pandemi Sağlık Şehitleri Fıstık Çamı Koruluğu olarak belirleyerek aramızdan ayrılan sağlık çalışanlarımızın isimlerini ölümsüzleştirdik. Hepsine Pandemi sürecinde verdikleri mücadeleden ötürü minnettarız. Herkes virüsten kaçarken onlar virüsün üzerine, üzerine gittiler. Tek amaçları insanlık âlemine şifa olmaktı. Günlerce evlerine gitmediler, sevdiklerinden ayrı kaldılar. Uykusuz kalıp gece gündüz demeden insanların en sıkıntılı anlarında yanlarında oldular. Biz onları yüzlerindeki maske izleri ile hatırlayacağız. Hepsine minnettarız, tüm sağlık şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir