Ana Sayfa / EKONOMİ / GİŞKAD’tan Kadınların Ekonomideki Yeri ve Girişimcilik Fırsatları Paneli

GİŞKAD’tan Kadınların Ekonomideki Yeri ve Girişimcilik Fırsatları Paneli

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), TÜRKONFED ve ÇukurovaSİFED işbirliğiyle “Kadınların Ekonomideki Yeri ve Girişimcilik Fırsatları” paneli düzenledi. Panele iş dünyasında çok sayıda kadın ve önemli isim katıldı.

 

GİŞKAD ev sahipliğinde  TÜRKONFED ve ÇukurovaSİFED işbirliği, Mersin Kent Konseyi, KOSKEB, Mersinden Kadın Kooperatifi, MTSO ve MTOSB’nin destekleriyle düzenlenen “Kadınların Ekonomideki Yeri ve Girişimcilik Fırsatları” paneline GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, GİŞKAD Onursal kurucu başkanı Cavidan Demirağ, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli,  TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar, ÇukurovaSİFED Başkanı Hüseyin Kış, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Kadın ,Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, KOSKEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu’nun yanı sıra GİŞKAD Üyeleri,STK Temsilcileriyle kadın girişimciler katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu yaptı.  Ekonomist Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Reyhan Aktar, Meral Seçer ve Mehmet Eren  “Kadınların Ekonomideki Yeri ve Girişimcilik Fırsatları” panelinin konuşmacıları olarak açıklamalarda bulundu.

GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, Ülke nüfusunun önemli bir kesimini oluşturan kadınların ekonomik kalkınmadaki etkisi göz ardı edilmeyecek kadar çok olduğuna dikkat çekerek,” O yüzden kadınlarımızı il kez  iş hayatına ne kadar kısa zamanda  dahil edersek ve biz bunun sürdürülebilirliğini sağlarsak ülkemizin gelişimine de o kadar çok katkı sağlamış oluruz. Bu bağlamda iki aşamadan oluşan bir durum tesbiti yapmayı hedeflediğimiz bu panelimizle sonuçları elde edeceğimizi düşündüğümüz çalıştay programımızla bizler çok heyecanlıyız. Bu önemli çalıştaya  en iyi şekilde katkı sunacağına inandığımız panelistlerimiz,Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Reyhan Aktar, Meral Seçer ve Mehmet Eren’e ve moderatörlüğünü üstlenen Ayferi Tuğcu’ya ve bir birinden değerli çalıştay katılımcılarımız, bizleri destekleyen ÜRKONFED, ÇukurovaSİFED, KOSKEB, Mersin Kent Konseyi,Mersinden Kadın Kooperatifi, MTOSB,MTSO ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

ÇukurovaSİFED Başkanı Hüseyin Kış ise Kadınların global dünyada önemli bir yer olduğuna işaret ederek, Bölgemiz kadınlarının diğer bölgelere nazaran girişimci yönleriyle ön sıralarda yer aldığını dile getirerek Sanayici kadınların sayısının artması gerektiğini ifade ederken ekonominin her sektöründe kadınların hak ettiği yeri alması ülke gelişmesi için çok önemli olduğunu vurguladı. Dünyayı değiştiren ve güzelleştirenlerin kadınlar olduğuna işaret eden Kış,”Kadınlara saygılar sunuyorum” sözüyle konuşmasını tamamladı.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Bugüne kadar pekçok projelere imza attığını hatırlatarak başladığı konuşmasına SAHA Mersin’i EXPO İstanbul’da kurduklarını stantlarla Mersin’i etkili biçimde tantıklarını, bu mecrada savunma sanayine silah üreterek destek veren Mersin Organize Sanayi Bölgesi olarak ciddi bir adımlar attıklarını belirtti.

Model Fabrikasından birçok projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Tekli, GİŞKAD’ın düzenlemiş olduğu panelin çok verimli olacağına inandığını ifade ederek, “GİŞKAD Yönetimine teşekkür etti. Bursa’da  Türk arabası TOGG’un  banttan iniş törenine katılacağını açıklayan Tekli, kent ve bölge için yapmış olduğu yoğun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi .MTSO ile birlikte pekçok projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tekli, destek ve katkılarından dolayı MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’a teşekkür etti. 3. ve 4. OSB tamamlandığını 5. ve 6. OSB için kararın çıktığını müjdeleyen Tekli, “Ekonomi canlanırsa bu şehir güzelleşecek.Kadınların ellerinde bu projeler daha bir güzelleşecek. ” sözüyle konuşmasını bitirdi.

Mersin Kadın Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer ise kadınların üretimde çok yer aldığını belirterek, kadın kooperatiflerin önemi üzerine önemli bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından panelistlere plaket verildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir