Ana Sayfa / Manşet / “Geçinemiyoruz” mitingine yasak geldi Mersinliler tepki gösterdi

“Geçinemiyoruz” mitingine yasak geldi Mersinliler tepki gösterdi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 2023 yılı bütçe çalışmalarında emekçilerin beklentilerini ve taleplerini karşılayacak nitelikte bütçe istediklerini belirtmek amacıyla, bugün Ankara’da ‘Geçinemiyoruz, seçim bütçesi değil geçim bütçesi istiyoruz’ adlı miting düzenleyecekti ancak Ankara Valiliği aldığı son kararla mitingi kısıtladı. Karara tepki gösteren KESK Mersin Şubeler Platformu üyeleri beş dakikalık oturma eylemi yaptı.

Özgür Çocuk Parkında düzenlenen eylemde konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, Ankara Tandoğan Meydanında yapılması planlanan mitingin valilik kararıyla Anıt Park’ta yapılması yönünde değişikliği uğramasının bir yasaklama olduğunu belirtti.

Emekçiler olarak 2023 yılı bütçesinde haklarını almak istediklerini ifade eden Özbay, “Yoksulluk sınırının 24 bin TL’ ye, açlık sınırının 8 bin 500 TL’ ye ulaştığı bu günlerde başta işsizler, yoksul halk kesimleri ve asgari ücretli işçiler olmak üzere, emeğiyle geçinen bütün emekçiler ve aybaşını getiremeyen biz kamu emekçilerinin yaşam ihtiyaçları karşılanamaz duruma gelmiştir” dedi.

“YOKSULLUK ÜZERİNDE MAAŞ İSTİYORUZ”

Temel tüketim ürünlerin es on iki yılda yapılan zamların geri alınması gerektiğini ve verginin düşürülmesini talep ettiklerini vurgulayan Özbay, “Gelir vergisi birinci dilim oranının %15 ten %10’a düşürülmesini, yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmesini, kar, faiz ve servet gelirlerine tanınan ayrıcalıkların kaldırılmasını, belli bir servet düzeyinin üzerindeki zenginlerden servet vergisi alınmasını, toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçenin hayata geçirilmesini, kamu hizmetlerinin tasfiyesine, özelleştirmelere, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine aktarılan hazine garantilerine son verilmesini, kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan payın artırılmasını, her türlü güvencesiz istihdama son verilmesini, engelli yurttaşların erişebilirlik sorununun çözülmesini, engellilere yönelik kamu hizmetlerinin geliştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir