Ana Sayfa / Manşet / Gazze’de bilanço ağırlaşıyor, İsrail ‘Hamas liderini’ hedef aldı

Gazze’de bilanço ağırlaşıyor, İsrail ‘Hamas liderini’ hedef aldı

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda bugün 33 kişinin öldüğü açıklandı. İsrail ise “Hamas lideri Sinvar’ı hedef aldığını” açıkladı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in gece yarısından itibaren düzenlediği saldırılarda 12’si kadın, 8’i çocuk olmak üzere 33 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Son saldırılarla Gazze’de 55’i çocuk, 33’ü kadın olmak üzere 188 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının da 1230’a çıktığı ifade edildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, dün basın mensuplarına gönderdiği videolu açıklamasında, “Filistin halkı, İsrail tarafından tam anlamıyla bir soykırım savaşına maruz kalıyor. İsrail, özellikle evlerinde güven içinde yaşayan sivilleri hedef alıyor; evlerini başlarına yıkıyor” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Hamas lideri Sinvar’ın evini hedef aldı

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze’deki hava saldırılarında Hamas lideri Yahya Sinvar’ın evinin hedef alındığı söylendi.

BBC’de yer alan habere göre, İsrail ordusu Yahya Sinvar’ın evi olduğunu ileri sürerek bir bombardıman videosu paylaştı. Hamas’ın ise roket saldırılarıyla misilleme yaptığı aktarıldı.

Bombalanan evde Hamas lideri Yahya Sinvar ile kardeşi Muhammed Sinvar’ın yaşadığı ileri sürülürken, yerel kaynaklar Hamas liderinin evinin bombalandığını doğruladı. Ancak Yahya ve Muhammed Sinvar’ın akıbetine ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

İsrail ordusu ise gece boyunca Gazze şeridindeki Hamas mevzilerinden 120 roket fırlatıldığını ancak roketlerin ciddi bir yaralanmaya yol açmadığını duyurdu.

Haber kuruluşlarının binası yıkıldı

Gazze’de ABD merkezli Associated Press ve Katar merkezli Al Jazeera haber kuruluşlarının olduğu bir bina, İsrail’in dünkü hava saldırısı sonucu yıkılmıştı.

İsrail yaptığı açıklamada “Hamas’ın askeri malzemelerinin olduğu binada yaşayanları kalkan olarak kullandığını” öne sürmüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgedeki gerilimi azaltmak üzere gösterilen uluslararası çabalara rağmen “Hamas’ın saldırılarına yanıt vermeye devam edeceklerini” ilan etti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet ise, hem İsrail ordusunun hem de Filistin’in silahlı gruplarının, nüfusun yoğun olduğu yerlere hava saldırısı düzenleyerek savaş suçu işliyor olabileceği uyarısında bulundu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir