Ana Sayfa / Manşet / Erdoğan, Kabil görevi için ABD’den para yardımı istiyor

Erdoğan, Kabil görevi için ABD’den para yardımı istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kıbrıs’a gitti. Erdoğan Kıbrıs’a gitmeden önce yaşananlar tartışmalara sebep olmuştu. Kıbrıs Barış Harekatı’nda çıkarma gemisi olarak kullanılan Ç-128 adlı gemi, müze olarak Kapalı Maraş’a yerleştirildi ancak ismi „128 milyar dolar“ tartışmalarını anımsattığı için değiştirilerek Ç-1974 yapıldı. Tarihi Helen Ortaokulu’nun üzerindeki Yunanca yazı kaldırıldı. ABD’li senatörler, Kapalı Maraş konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına işaret ederek ABD Başkanı Joe Biden’a bir mektup yazdı ve „AB ile birlikte Türkiye’ye yaptırım uygulayın“ dedi.

Tüm bunlar yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs’ta bir ‘müjde’ vereceğini söyledi. Erdoğan’ın merakla beklenen müjdesinden inşaat çıktı. KKTC’ye yeni cumhurbaşkanlığı ve parlamento binası ile millet bahçesi yapılacağını söyledi.

Bugün ise 20 Temmuz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıldönümü. Bu vesileyle düzenlenen törenlerde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sırayla konuşmalar yaptı. Harekatın tarihsel önemine değinildi.

ABD’ye üç şart

Erdoğan, bayram namazı sonrası ise gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemde gündemin en sıcak maddesi olan Afganistan meselesine değinen Erdoğan, Kabil Havaalanı’nın işletmesini alacaklarını ancak karşılığında ABD’den üç talepleri olacağını söyledi. O şartlar ise; ABD’nin diplomasi noktasında Türkiye’nin yanında yer alması, ABD’nin lojistik imkânlarını Türkiye için seferber etmesi ve mali destek. Erdoğan, bu üç şartın sağlanması durumunda Kabil Havaalanı’nın işletilmesini ele alabileceklerini söyledi.

“Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok”

Taliban’la ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; ABD’yle Taliban’ın daha önce görüşme yaptığına dikkat çekerek, „Bu görüşmeleri Türkiye’yle de çok rahat yapmaları lazım. Çünkü Türkiye, onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Bunun için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum“ diye konuştu.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir