Ana Sayfa / Manşet / Emniyet ve Deniz Kuvvetlerinde FETO’ya büyük operasyon 66 gözaltı kararı var

Emniyet ve Deniz Kuvvetlerinde FETO’ya büyük operasyon 66 gözaltı kararı var

Ankara’da Deniz Kuvvetleri ve Emniyette FETO’ye yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 66 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik soruşturma kapsamında daha önce ihraç edilmiş 2’si binbaşı, biri yüzbaşı, 2’si üsteğmen, halen görev başında olan 12’si astsubay ve 9’u uzman çavuş olan toplam 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Emniyet içinden de 32 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, örgütsel kodlamalarında üst düzey örgüt mensubu oldukları anlaşılan ve daha önce kamu görevinden çıkarılmış 6’sı 1. sınıf, 2’si 3.sınıf, 2’si 4.sınıf emniyet müdürü, 1’i emniyet amiri, 9’u komiser, 5’i komiser yardımcısı, 7’si  polis memuru olmak üzere toplam 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ilişkin yürütülen FETÖ soruşturmasına ilişkin gözaltı kararları verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından operasyonla ilgili yazılı açıklama yapıldı.  açıklamada şöyle denildi:

“FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yönelik ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan, Ankara ili genelinde çeşitli semtlerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan  kontörlü sabit hatları kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edilen, ayrıca yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt mensupları olduklarına dair ifadeler bulunan; daha önce ihraç edilmiş olan 2 binbaşı, daha önce ihraç edilmiş olan 1 yüzbaşı, daha önce ihraç edilmiş olan 2 üsteğmen, 3’ü görevde 12 astsubay, 7’si görevde 9 uzman çavuş, daha önce ilişiği kesilmiş 6 askeri öğrenci, askeri öğrencilerden sorumlu 2 mahrem imam olmak üzere toplam 34 şüphelinin, Ankara merkezli 9 ilde, 02.04.2021 tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verilmiştir.”

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir