Ana Sayfa / Manşet / Emekli Evi üyelerinin diş sağlığı kontrolleri yapıldı

Emekli Evi üyelerinin diş sağlığı kontrolleri yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Toroslar Emekli Evi üyelerine, ücretsiz ağız sağlığı ve diş kontrolü yapıldı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ‘Diş Sağlığı Aracı’ içerisinde yapılan çalışmada, Emekli Evi üyelerinin diş kontrollerinin yanı sıra, sağlıklı ağız ve diş yapısı için yapmaları gerekenler hakkında da bilgiler verildi.

Yeter: “Daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamak istedik”

Organizasyonu ‘Her şeyin başı sağlık’ söylemlerine bağlı kalarak ‘Ağız tadı diş sağlığıyla başlar’ düşüncesiyle hayata geçirdiklerini söyleyen Toroslar Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, “Bu amaç doğrultusunda emekli evi mensuplarının diş sağlıklarını kontrol etmek, varsa bir sorun tanı koydurarak daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamak istedik. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Diş Sağlığı Aracı ekibi ile diş sağlığı kontrollerini gerçekleştirdik. Diş sağlığı konusunda doğru uygulamaları kazanmalarını istedik. Hedef kitlemize, sağlıklı dokunuşlarla diş sağlığının önemini anlattık. Emekli Evi olarak her ay programladığımız sağlık aktiviteleri ile Mersin genelindeki emeklilerimizin bundan faydalanmalarını istedik” dedi.

“Özel doktora gidemiyorum, çünkü emekliyim ve dar gelirliyim”

Yapılan kontrolde, uzman doktor ve ekibinin kendisine dişleriyle ilgili sorunları detaylı olarak anlatıp, önerilerde bulunduğunu söyleyen Peruze Berki isimli vatandaş, “Diş sağlığımız yapıldı, çok memnun kaldık. Özel doktora gidemiyorum, çünkü emekli ve dar gelirli bir vatandaşım. Özele gidemediğim için buraya geldim, buradan bilgi alıp yönlendirildim. Hiçbir ayrıcalık gözetmeksizin, bütün halkımıza böyle bir hizmet verdiği için, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Dışarıda bütçemizi aştı, ona yetişemiyoruz maalesef”

Önceki aylarda alzheimer ve kalp sağlığı konusunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarının ardından yapılan ağız ve diş sağlığı kontrolünü çok beğendiğini söyleyen Mehmet Küçükdağ ise, “Bence iyi bir çalışma, çünkü diş sağlığı çok önemli. Dışarıda bütçemizi aştı, ona yetişemiyoruz maalesef” şeklinde konuştu.

“Bu hizmeti dışarıda ücretsiz almak hayal”

Yapılan uygulamanın piyasada yüksek rakamlara gerçekleştirilebileceğini dile getiren Mehmet Aktaş ise, “Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek, en azından bir yönlendirme ve ne yapacağını öğrenebilmesi adına çok güzel bir hizmet. Dışarıda bu hizmeti almak, hayal bile edilemeyecek bir şey” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir