Ana Sayfa / Manşet / DEVA Partisi Toroslar İlçe Başkanı Ramazan Özen’den Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

DEVA Partisi Toroslar İlçe Başkanı Ramazan Özen’den Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

DEVA Partisi Toroslar İlçe Başkanı Ramazan Özen, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Özen, mesajında şu ifadelere yer Verdi;” Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Şavaşı’mızın zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetme işini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da belli sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Devletimiz, Cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesindedir ki bugün uluslararası camiada önemli bir yere yükselmiş ve dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Bu yıl, aynı heyecan ve duygularla yediden yetmişe milletçe Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesinin eşsiz zaferi sonrasında ortaya koyulan en büyük eser olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 98’inci yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başta, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birlik ve bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet, milletin egemenliğini esas alan demokrasiyi bağrında geliştirebilen ve milletin egemenliğine dayanan tek rejimdir. Bu yönetim biçiminde halkın üstünde hiçbir otorite veya yetkili makam tanınmamakta, devlet gücü doğrudan doğruya halkı oluşturan bireylerin elinde bulunmaktadır. Kişi hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bu sistemde, demokrasinin nimetlerinden en üst düzeyde yararlanılmaktadır. Bu nedenle, çağdaş ve en iyi yönetim sistemi olarak görülen Cumhuriyeti yüceltip geliştirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

Cumhuriyete her zaman sahip çıkacaklarını belirten Özen, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman Cumhuriyetin temel değerleri olan çağdaşlık, laiklik, demokrasi ve millet olma şuuruna bağlı kalarak emin adımlarla ilerleyerek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Bunu sağlamak için 98 yıl öncesinde bizleri Cumhuriyet’e ulaştıran süreci çok iyi bilmek, anlamak, kavramak ve hatırlarımızda her daim canlı tutmak zorundayız. Cumhuriyetimizin 98’inci yılını kutladığımız bu günlerde, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilerek geleceğe daha büyük bir ümit, inanç ve azimle yürüme kararlılığını gösterebilme temennisiyle. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.” Dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir