Ana Sayfa / KADIN / Depremzede vatandaşlar ilk tedavilerinin ardından hastanelere ulaştırılıyor

Depremzede vatandaşlar ilk tedavilerinin ardından hastanelere ulaştırılıyor

Deprem mağduru bu vatandaşlardan biri de Hatay’ın Antakya ilçesinden, Mersin’de bulunan kardeşinin evine yerleşen 55 yaşındaki Mustafa Doğru… 6 Şubat’ta ilk depremin olduğu gece yıkılan evinin enkazı altında kalınca sağ kolu kırılan, başında da ciddi kesik ve deri tahribatı oluşan depremzede Mustafa Doğru, ilk tedavisinden sonra Mersin’e göç etti. Depremzede vatandaş Mustafa Doğru, aile bireyleriyle birlikte Nusratiye Mahallesi’nde, ağabeyi Ali Doğru’nun evine yerleşti.

Kanser tedavisi gören ağabeyi de hastaneye götürülüyor

Antakya’dan gelen depremzede vatandaş Mustafa Doğru’nun; evine yerleştiği ağabeyi Ali Doğru da kanser tedavisi gördüğü için Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından onkobüs servis hizmetiyle tedavi gördüğü hastaneye ulaştırılıyor, muayenesinin ardından da evine bırakılıyor. Onkoloji tedavisi gören Ali Doğru’nun talebi üzerine ekipler, depremde yaralanan ve Mersin’e gelen ağabeyi Mustafa Doğru’yu da servis aracıyla evden alarak muayene ve pansuman işlemleri için hastaneye ulaştırıyor, sonrasında da kaldığı konuta tekrar bırakıyor.

“Pansuman için her gün hastaneye gidiyorum”

Deprem sırasında göçük altında kaldığını, bir elinin kırıldığını ve başından ağır şekilde yaralandığını ifade eden depremzede Mustafa Doğru; “Depremin 5’inci günü Mersin’e geldim ve hastanede tedavi gördüm. Şu an 4 kişi, depremzede olarak ağabeyimin evinde kalıyoruz. Elimdeki kırık ve başımdaki yara ve dikişler nedeniyle her gün pansumana gidip geliyorum. Sağ olsun, Akdeniz Belediyemiz tarafından araç geliyor, ekipler beni hastaneye götürüp getiriyor. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Öte yandan Akdeniz Belediyesi kültür ve sanat evlerinde kalan ve gözlük ihtiyacı olan afetzede vatandaşlar da belediyeye ait araçlarla şehir merkezinde faaliyet gösteren optikçilere götürülüp gözlük ihtiyaçları karşılanıyor, sonrasında tekrar ağırlandıkları kültür sanat evlerine bırakılıyor.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir