Ana Sayfa / KADIN / Demirağ,”Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir”

Demirağ,”Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir”

Mersin Kadın Gücü Grubu sözcüsü İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 25 Kasım ‘Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için uluslararası mücadele günü’ ile ilgili mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 25 Kasım ‘Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için uluslararası mücadele günü’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

25 Kasım’ın bir kutlama değil, bir direniş günü olduğuna dikkat çeken Demirağ, “Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki, Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir. Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım’ı çıkarabilme ümidiyle 1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ vesilesiyle tüm kadınlarımızın şiddetten uzak sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini dilerim” dedi.

KADINA ŞİDDETE HAYIR
GÜNÜ NASIL İLAN EDİLDİ?
25 Kasım 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nin kuzey bölgesinde,bir uçurumun dibinde üç kadın cesedi bulunur. Bu cesetler Mirabel kardeşlere, yani Patria, Minerva ve Maria ya aittir. Polis bu ölümler için trafik kazası açıklaması yapar. Ama sonra üç kız kardeşin tecavüz edilerek katledildiği anlaşılır. Mirabel kardeşler Trujillo diktatörlüğüne karşı,özgürlük mücadelesi veren, Candestina hareketinin öncülerindendir. Onlar kelebekler diye anılır. Tecavüz edilmeleri, katledilmelerinin nedeni onların özgürlük istemelerindendir. Ve aradan yıllar geçer,1981 yılında Kolombiya’ da Latin Amerika kadın kurultayı 25 Kasım tarihini ”Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü” ilan eder. 1999 yılında da Birleşmiş milletler 25 Kasımı ‘Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için uluslararası mücadele günü’ olarak kabul eder.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir