Ana Sayfa / Manşet / Davutoğlu: Son 2 yıldır Berat Albayrak ile Naci Ağbal arasında kavga vardı

Davutoğlu: Son 2 yıldır Berat Albayrak ile Naci Ağbal arasında kavga vardı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ”Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 33. ayında 3’üncü büyük ekonomik krizini çıkararak siyaset tarihine geçti. Geçen hafta yaşanan kriz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen keyfiliğin kendi eliyle çıkardığı bir krizdir” diyerek hükümeti sert bir şekilde eleştirdi.

Davutoğlu, ekonomi kurmaylarıyla birlikte “Ekonomi Değerlendirme Toplantısı”nda basın mensuplarıyla buluştu.

Hükümeti ekonomi üzerinde vuran Davutoğlu, ”Küresel ekonomi toparlanır, piyasalar olumlu gelişmelerle rekor üstüne rekor kırarken, 84 milyon vatandaşımız, parti içi hesaplaşmanızın üzerine yüklediği bedelleri ödemek zorunda kalıyor” diyen Gelecek Partisi lideri, “22 Mart krizinin ülkeye ilk maliyeti 525 milyar Türk Lirası (TL) olmuştur. Yıllık ilave 150 milyar TL faiz yükü de kapıdadır” dedi.

2001 krizinde bütün televizyonların aylarca krizi tartıştığını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti: ”Herkes, Türkiye’nin kaderini çizecek olayın bu olduğunu biliyordu. Bugün bunları tartışacak, derin yoksullaşmanın sebeplerini ortaya koyacak basın yok. Merkez Bankası Başkanı’nın değiştiği gün İstanbul Sözleşmesi’nden çekiliyor, onun konuşulması isteniyor. Aynı günlerde fırsatçılık olarak önemli yeşil alanlar bazı vakıflara devrediliyor. Bu da bu krizin gölgesi altında kalıyor. Kanal İstanbul’un bakanlık onayı bu hafta içinde geçti. Şehrin kaderi değişiyor ama özgürce bunu tartışacak ortam yok. Krizi bazı şeyleri karartacak bir fırsat olarak görüyorlar”

Başbakan olduğu dönemde mal beyanını ilçe başkanlarına kadar indirmeye çalıştığını hatırlatan Davutoğlu, ”İnsanlar elinin emeği dışında bir şey kazanmadığını görecekti. Öyle olduğu zaman genç nesiller siyaseti zenginlik aracı olarak değil kamu hizmeti görürler. Hiçbir meslek icra etmemiş, partide bir yer edinmiş olmakla kariyer edinen bir nesil türedi. Ben onların önlerini kesmek istedim. ‘Siyasi Ahlak Yasası’ dedik. Nepotizme karşı seferberlik başlattık. Başbakanlığı bırakmam için, bu yolla zenginleşenlerin ortak işbirliğiyle aleyhime kampanyalar yürütüldü” diye konuştu.

Merkez Bankasında yaşanan değişimlere ilişkin de konuşan Davutoğlu, “”Spekülasyon olarak söylemiyorum. Herkes bilir ki son 2 yıldır Berat Albayrak- Naci Ağbal arasında mücadele yürüyordu. Son 4 yıldır AK Parti’de geleceğe dönük güç ve koz biriktirmeye çalışılıyor. Bir ekip bir başka ekipten rövanş almak üzere MB Başkanı değişimi başlatan bir süreç başlattı. Hiçbirinin ekonomi bilgisi de öngörüsü de varsayımı da hedefi de yok. Cumhurbaşkanı da bu ekiplerin mücadelelerinden kendisini sağlama almaya çalışıyor. O gün hangisi işe yarıyorsa onu öne çıkıyor, piyon gibi, işi bitince kenara alıyor. Ama sonunda tükenen kendi imajı ve itibarı. Parti içindeki mücadele tırmanacak. AK Parti kongresi bu mücadeleyi barındırdı. Kabine değişikliği de iktidar içi mücadelenin yansıması olacak, ehliyet ve liyakatın değil. Felaketin oluşmasında payı olanlar başka makamlarda korunacak” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir