Ana Sayfa / Manşet / Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alına CHP Mezitli İlçe Başkanı Tuncer, serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alına CHP Mezitli İlçe Başkanı Tuncer, serbest bırakıldı

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Cumhuriyet Halk Partisi mezitli ilçe başkanı Ahmet Serkan Tuncer, cumhurbaşkanına hakaret suçundan adliyeye sevk edildi.

Mersin adliyesi nde ifadesi alınan Cumhuriyet Halk Partisi mezitli ilçe başkanı Ahmet Serkan Tuncer  öğle saatlerinde serbest bırakıldı.

Çok sayıda partili Ahmet Serkan Tuncer’i yalnız bırakmazken,Cumhuriyet Halk Partisi Mersin il başkanı Adil Aktay başta olmak üzere ,Mersin  milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen de adliyede Başkan Ahmet Serkan Tuncer’i bekledi.

Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Ahmet Serkan Tuncer, Mersin milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı.
Tuncer, ilçe binasındaki bayramlaşma törenine gitmek için aracıyla seyir halinde olduğu sırada, herhangi bir rutin çevirme yokken 4 polis tarafından durdurulduğunu söyledi.
Hakkında arama kararı olduğu gerekçesiyle aracından indirilip gözaltına alındığını ifade eden Tuncer, “Karakolda, genel merkezimizin hazırladığı bir videoyu paylaştığım ve altına nezaket yazdığım için hakkımda soruşturma açıldığını öğrendim. Bana yapılmış herhangi bir tebligat yok. Muhtarlığa giden tebligat yok. Bir polis memuru arasa ifadeye gelin dese gitmez miyim? Sanki bir suç örgütü üyesiymişim gibi yol ortasında, onca insan içinde gözaltına alınmam beni rencide etti. Bizi bunlarla yıldıramazlar” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de, Tuncer’in tutuklama gerektirmeyen bir suçla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının da gözaltı şeklinin de hukuksuz olduğuna değinerek “Bu sadece ilçe başkanımıza değil CHP’ye karşı bir tutum” dedi.

Tuncer’ in gözaltına alınmasına gerekçe gösterilen sosyal medya paylaşımı, CHP Genel Merkezinin hazırladığı bir videoyla ilgili.
Videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İkizdere’de saldırıya uğramasını gülerek anlattığı, ‘gelin kız’ ifadesini kullandığı konuşması yer alıyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir