Ana Sayfa / Manşet / Kırmızı kategorideki illerde Cumartesi günleri de sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Kırmızı kategorideki illerde Cumartesi günleri de sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de düzenlenen Kabine Toplantısı sona erdi, toplantı 3,5 saat sürdü. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tamamında akşam 21, sabah 05 sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kırmızı illerde sokağa çıkma yasağı cumartesi de dahil oldu”

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

– Bu ayın başında İnsan Hakları Eylem Planı’nı kamuoyuna sunduk. Yaklaşık 3 hafta öncede ekonomi reformlarımızı açıklamıştık. Türkiye ekonomisinin potansiyelinin göstergesi zaman zaman ortaya çıkan temelsiz finans hareketleri değil, reform gündemidir.

– Hukuktan ekonomiye uzanan reform programlarımızın takvimlerine uygun şekilde yürümesini sağlayacağız.

– En önemli reformumuz, milletimize verdiğimiz sivil anayasa sözüdür.

– Anayasalar yaşayan metinler olduğu için elbette gerektiğinde değiştirilebilir.

– Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize kazandırdığı yetenekleri salgın sürecinde çok daha iyi gördük. Yeni anayasa süreci cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tahkimi için de fırsat olacaktır. Her türlü teklife açığız.

–  Yeni anayasa hazırlama sürecinin mümkün olan en geniş uzlaşmayla yürümesi ve ortaya çıkan metnin de 84 milyonu kucaklaması şarttır.

– Dün, şehir hastaneleri için demediklerini bırakmayanlar bugün niye daha çok hastane yapmadığımızı sorguluyorlar.

– Buradan tüm yatırımcılara bir kes daha sesleniyorum: Gelin, Türkiye’ye yatırım yapın. Dün yatırım yapanlar, bugün meyvelerini topluyor. Vatandaşlarımıza evlerinde tuttukları ve milli servetimiz olan altınları ve dövizleri finans kuruluşları vasıtasıyla ekonomimize kazandırma çağrımı tekrarlamak istiyorum. Bundan rahatsız onlarlar var, ama ‘win-win’ durumuyla bundan kazanç sağlanmasını istiyorum.

– Ülkemizde yatırımların ölçek olarak iç piyasayı veya bölge pazarlarını aşarak küresel düzeyde tasarlanması ve gerçekleştirilmesi gerekiyor.

– Salgınla mücadelede en önemli araçlardan biri olan aşılama çalışmalarında oldukça ileri seviyedeyiz.

– Geçtiğimiz yıl 103 bin yeni şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı 16 bini bile bulmadı.

– Türkiye’nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini anlayanlar şimdi de gözünü milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğine dikmiştir. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar her hadisenin arkasında milletimizi birbirine düşürme amacı var. Dünyanın pek çok yerinde başarıya ulaşan kirli siyasi ve sosyal bölücülük oyunu Türkiye’de tutmamıştır, tutmayacaktır.

Erdoğan, koronavirüs önlemleri konusunda da şunları söyledi:
“Salgınla ilgili tüm gelişmeleri değerlendirdik. Aşılama ileri yaşlardan başlayan 15 milyon rakamının etkilerini sahada görmeye başladık. Kırmızı kategoride illerin sayısı 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye’nin sokağa çıkma sınırlaması akşam 21 sabah 5 olarak devam edecek. Kırmızı kategoridaki illerde cumartesi ve pazar sokağa çıkma yasağı olarak sürecektir. Lokanta ve cafe işletmeler yüzde 50 kapasite ve diğer kurallara uygun şekilde devam edecektir. Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Lokanta ve kafe işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştiremeyecek. Kafe ve lokantalara ek katkılar sağlayacağız.”

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir