Ana Sayfa / EKONOMİ / Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKINCI TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKINCI TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKINCI TİHA’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim töreninde konuştu. Erdoğan, AKINCI TİHA’nın üretimiyle birlikte Türkiye’nin artık bu teknolojide devler liginde olduğunu belirterek, “Taarruzi İnsansız Hava Aracımız AKINCI ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin yeni hedefinin ise uçak gemilerine inip kalkabilen SİHA’lar geliştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-16’nın taşıyabildiği mühimmatları taşıyabilen AKINCI TİHA’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmesi amacıyla düzenlenen törende, Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“10 YIL ÖNCE BAKIM TALEPLERİMİZ REDDEDİLİYORDU”

Türkiye’nin yeni ürettiği teknolojilerle birlikte dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Bugün sizlerle AKINCI‘nın teslimatı vesilesiyle bir arada bulunuyoruz. Ağustos bizim tarihimizde aynı zamanda zaferler günüdür. Çok değil bundan 10 yıl önce bize bu araçları parasıyla bile satmayan, bakımlarını yaptırmak istediğimizde ‘bugün git yarın gel’ diyenler vardı. Bugün Türk SİHA’larını ve onların açtıkları çığrı konuşuyorlar.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKINCI TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur

“AKINCI İLE BİRLİKTE BU TEKNOLOJİDE DÜNYANIN EN İLERİ 3 ÜLKESİNDEN BİRİYİZ”

Bu başarıların ardında yapamayız beceremeyiz diyen mandacı zihniyetlere inat en iyisini biz yaparız diyen inanmış yiğitle var. Taarruzi insansız hava aracımız Akıncı ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur. Bu başarının mimarları olan Bayraktar ailesini, başta baba Bayraktar Özdemir beyi, eşini ve evlatlarını, BAYKAR’ın fedakar çalışanlarını, AKINCI’nın üretim aşamasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

“GELİŞTİRDİĞİMİZ TEKNOLOJİYİ İNSANLIĞIN HİZMETİNE SUNUYORUZ”

“Dünyanın dört bir yanında zulümler yaşanıyorsa hangimiz sırtımızı mazlumlara dönerek yaşamaya devam edebiliriz? Elbette bu sorunlar çözümsüz değildir. Dünyada olup bitenlere baktığımızda kimi ülkelerin teknolojilerini sınırları değiştirmek için kullandığını görüyoruz. Türkiye olarak geliştirdiğimiz her bir teknolojiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz.

Türk askerinin adım attığı her toprak huzur buluyor. Terör örgütlerinin işe yaramadığı durumlarla gizli ambargolarla netice almaya yöneldiler. Dünyada örneklerini sıkça görmeye başladığımız, geçmişte milletçe de yaşadığımız deneyimler Türkiye’nin gücünü artırması gerektiğini söylüyor. Değerli kardeşlerim bizim başka vatanımız yok. Bizim gidecek başka bir yerimiz de yok. Onun için vatanımıza milletimize sıkı sıkı sahip çıkacağız. Eğer bölgemizde huzur ve istikrar sağlanacaksa bunun Türkiye’siz gerçekleşmesi düşünülemez.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKINCI TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur

“BUGÜN BİRÇOK ÜLKE İHA’LARIMIZI KONUŞUYOR”

Değerli misafirler yüzde 20’lerde yerliliğe sahip savunma sanayimizi yüzde 80 yerliliğe sahip olmasını sağlamak cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarındandır. Türkiye pek çok savunma sanayi yanında İHA teknolojilerinde kendini ispatlamış bir ülkedir. Bugün birçok ülke İHA’larımızı konuşuyor. Binlerce TIR silah ve mühimmat yardımı yapılan terör örgütlerinin Türk SİHA’ları karşısında nasıl çaresiz duruma düştükleri araştırılıyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKINCI TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur

“ÜRETTİĞİMİZ SİHA’LAR DÜNYADA RAĞBET GÖRÜYOR”

Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen, bir tasarrufta bulunmak isteyen önce Türkiye’ye bakacak. Bizim için bu tablo bir böbürlenme bir küçümseme sebebi değildir. Medeniyetimiz ve tarihimiz bizim gücü böyle kullanmamızı söylüyor. Bugün savunma sanayimizin ürettiği tüm SİHA’lar dünyada rağbet görüyor. Polonya’nın da içinde olduğu 10’dan fazla ülkeyle anlaşma imzaladık. Elbette bunlar her parayı basanın alabileceği ürünler değildir. Bundan sonra da aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Şimdi de AKINCI’yı güvenlik güçlerimizin kullanımına sunuyoruz. Detaylar zaten paylaşıldı. Tüm kritik sistemleri yerli-milli olarak hazırlandı. AKINCI’nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu teknolojiyle ilk 3’e girmemiz yeter mi yetmez? Şimdi hedefimiz kendi inşa ettiğimiz kısa pistli uçak gemilerimize inip kalkabilen SİHA’lar geliştirmektir.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKINCI TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur

“SİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADIK”

Bu hedefler yalnız bir adım ötemizde. Diyorlar ya Z kuşağı, işte burada Z kuşağı… Sağda solda aramaya gerek yok. Hiç merak etmeyin sizi hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Ne diyorduk oku, araştır, öğren… Sizlere güveniyorum. Tayyip Erdoğan olarak arkadaşınız olacağımı bir kez daha ifade ediyorum. Büyük başarılar için bireysel gayretlerin ötesinde takım oyunu gereklidir… İnşallah üretimi yapacak fabrika Gerede’de faaliyete geçiyor.

“TİHA’YI TESLİM EDİYORUZ”

Bütün bu yatırımlar sayesinde savunma sanayimiz gelişmeye devam edecektir. Savunma sanayide çok daha büyük başarılara imza atacağız. Bugün İHA liginde Türkiye’ye basamak yükselten TİHA’yı teslim ediyoruz. Bu önemli yükü omuzlayacak her bir kardeşime başarı diliyorum. Unutmayın sizin geçirdiğiniz her uykusuz gece milletimizin huzur içinde geçirdiği gece demektir. Önümüzdeki genç arkadaş Selçuk, kendisini arardım aldığım cevap Akıncı için fabrikada çalışıyorum. Gece 12. Durmak yok yola devam diyordu. AKINCI TİHA’nın öncü olup bizi gururlandırmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKINCI TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir