Ana Sayfa / Manşet / ‘Çocuğa cinsel taciz’ haberinden ceza alan gazeteci Aygül cezaevine girdi

‘Çocuğa cinsel taciz’ haberinden ceza alan gazeteci Aygül cezaevine girdi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül, 2019 yılında bir çocuğa yönelik cinsel istismar olayını haberleştirdiği için aldığı hapis cezası nedeniyle bugün cezaevine girdi.

Aygül’e “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” iddiasıyla Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen 10 aylık hapis cezası, Van Bölge Adliye Mahkemesi tarafından 5 aya düşürülerek onanmıştı.

Cezaevi önünde kısa bir açıklama yapan Aygül “Benim aldığım ceza benim açımdan çok önemli değil ancak haberin özellikle çocuğa yönelik cinsel istismarı ortaya çıkaran bir haberin cezalandırılması bizi bambaşka bir noktaya götürür. Buna, basın özgürlüğünün bu şekilde kısıtlanmasına, tacizin, tecavüzün bu şekilde meşrulaştırılmasına müsaade etmeyelim.”

‘Utanç Vesikası Olarak Basın Tarihine Geçecek’

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, cezanın basın ve ifade özgürlüğü açısından bir utanç vesikası olarak basın tarihine geçeceği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Cemiyet başkanımız ve kıymetli meslektaşımız Sinan Aygül, 2019 yılında yapmış olduğu “Çocuğun cinsel istismarı” haberinden dolayı “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” iddiasıyla 10 ay hapis cezası almış ancak İstinaf Mahkemesi kararıyla 10 aylık hapis cezası 5 aya indirilerek onaylanmıştı.

Başkanımız Sinan Aygül aldığı cezanın infazı için bugün cezaevine teslim olmuştur. Başkanımızın kısa süre içinde denetimli serbestlik uygulaması kapsamında tahliye edilmesini bekliyoruz.

Ancak, basın ve ifade özgürlüğü açısından bir utanç vesikası olarak basın tarihine geçecek bu cezanın, “Çocuğun Cinsel İstismarı” gibi bir konuyu açığa çıkardığı için verilmiş olması tüm ülke kamuoyunu derinde üzmüştür.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti ailesi olarak söylenecek bir söz olduğunu düşünmüyor, başkanımız, meslektaşımız Sinan Aygül özgürlüğüne kavuşana dek;

Sadece SUSUYORUZ.”

Gazeteci Aygül’ün kısa süre cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlik uygulaması ile tahliye olması bekleniyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir