Ana Sayfa / Manşet / CHP’nin asmış olduğu“128 milyar dolar nerede” afişlerine polis el koydu

CHP’nin asmış olduğu“128 milyar dolar nerede” afişlerine polis el koydu

Hikmet Durgun-

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın hazırlattığı “128 milyar dolar nerede?” afişlerine savcılığın sözlü talimatı olduğu gerekçesiyle polis tarafından el konuldu ve afişlerin asılmasına izin verilmedi. CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, polislerin afişleri toplatmasına tepki göstererek, Polis hukuksuz bir şekilde yer yerde afişlerimizi söküp bir kenara atıyor. 128 milyar dolar nerededir? Diye sormaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, afişlere el konulması üzerine parti binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya CHP Mersin ilçe belediye başkanları, İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç ile çok sayıda kişi katıldı.

“128 milyar dolar nerede” diyerek konuşmasına başlayan Adil Aktay şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarınındır. Hiç kimse Merkez Bankası’nın rezervlerini kendi kişisel hesabıymış gibi kullanamaz. Merkez Bankası’ndaki para yastık altında ya da ayakkabı kutularında saklanacak bir para değildir. O para bütün halkındır, emeğinin karşılığıdır.  Satanlar, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarının hangi yöntemle kimlere kaça satıldığını bu millete açıklamak zorundadır. Kendinize güveniyor, millete saygı duyuyorsanız cevap verin: 128 milyar dolar nerede? Bu sabah üzücü bir olay yaşandı. Vatandaşın ve partilerin soru sorma hakkı engellendi. El koyma kararı olmadan, savcının sözlü talimatıyla emniyet mensupları tarafından afişlerimize el konuldu.”

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer de polislerin afişleri toplatmasına tepki göstererek, şöyle konuştu; “Polis hukuksuz bir şekilde yer yerde afişlerimizi söküp bir kenara atıyor. 128 milyar dolar nerededir? Diye soruyoruz. CHP Türkiye’nin her yerinde bu soruyu soruyor. 128 milyar dolar nerede? Bu soruyu şehrin afişlerinde atıp sökebilirsiniz. Ancak işsiz gençlerin hayallerinden batan kepenk kapatan esnafın düşüncelerinden söküp atamazsınız. Bizim sorumuz çok basit bir soru. Siz cevap vermekte zorlanıyorsunuz. 128 milyar dolar nerededir? Çıkıp açıklayın. Cevabını verin. Afişlerimizi sökerek bu iş olmaz. Siz söktükçe biz asmaya devam edeceğiz. Siz bastırdıkça biz bu soruyu sormaya devam edeceğiz.”

Basın açıklaması sırasında CHP Mersin İl Başkanlığı binasına “128 milyar dolar nerede” yazılı bir pankart asıldı.

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir