Ana Sayfa / Manşet / CHP’li Murat Emir: Soylu’nun kuzeni hastanelere tıbbi malzeme satmış

CHP’li Murat Emir: Soylu’nun kuzeni hastanelere tıbbi malzeme satmış

Sağlık Bakanı Koca ile İçişleri Bakanı Soylu arasında kavgaya sebep olduğu iddia edilen ihalelere ilişkin konuşan CHP’li Murat Emir, Soylu’nun kuzeninin hastanelere tıbbi malzeme sattığını belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun medikal işi yaptığı iddia edilen kuzeni Mehmet Soylu’nun kamudan aldığı ihaleleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Emir, Mehmet Soylu’nun ortağı olduğu RD Global/Invamed firmasıyla, bir süredir hastanelere tıbbi sarf malzeme sattığını ifade ederek şunları söyledi:

2 İHALE 10 MİLYON TL: Bakanlar, bakan yardımcıları hiç çekinmeden etik kaygılar gözetmeden bakanlıklarla ticaret yapmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu da ortağı olduğu ve yönetim kurulu üyeliğini yürüttüğü RD Global/Invamed şirketiyle hastanelere tıbbi sarf malzeme satmaya devam ediyor. Son aldıkları iki ihalenin toplam bedeli ise 10 milyon TL’yi buluyor. Devlet Malzeme Ofisi’nin 4 Ocak’ta açtığı 1 milyon 487 bin TL’lik muhtelif sarf malzeme ihalesi ile ile 4 Şubat’ta açılan 7 milyon 978 bin 979 TL’lik muhtelif tıbbi sarf malzeme ihalesi yine RD Global/Invamed şirketine gitti.

YİNE AYNI HÜLLELİ YÖNTEM: Aldıkları yağlı ballı ihaleler ortaya çıkmasın ve anlaşılmasın diye de kağıt üzerinde hülleli işlemlere devam ediyorlar. Şirketin internet sitesine baktığımızda RD Global/Invamed olarak tek bir firma görüyoruz ama kağıt üzerinde iki ayrı firma kurmuşlar. Bunlardan birisi Mehmet Soylu ve Raşit Dinç’in ortak olduğu RD Global. Diğeri de sadece Raşit Dinç’in sahip olduğu Invamed firması. Fakat, kağıt üzerinde Invamed’le aldıkları ihalelerin işlerini RD Global/Invamed adıyla yapmaya devam ediyorlar.

KAOSA BU KAVGA MI SEBEP OLDU: Söz konusu ihaleler, Süleyman Soylu ile Fahrettin Koca arasında sürtüşmeye neden oldu mu? İki bakan ihale kavgasına tutuştuysa, bu kavganın faturasını halka mı yansıttılar? Geçtiğimiz yıl nisan ayında ülkeyi kaosa sürükleyen ve son dakika alınan sokağa çıkma yasağının arkasında bu kavga mı vardı? Hem Sağlık Bakanı hem de İçişleri Bakanı, bu soruların yanıtını bir an önce vermelidir. Halkın canının derdine düştüğü pandemi sürecinde bile AKP iktidarı ve yandaşları her türlü imkanı kullanarak rant yaratma peşine düşüyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir