Ana Sayfa / Manşet / CHP Milletvekilli Başarır: AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz’ın aracını durduran polisler açığa alındı

CHP Milletvekilli Başarır: AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz’ın aracını durduran polisler açığa alındı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çeşmeli otobanında AK Parti Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran polis memurlarının açığa alındığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 18 Temmuz 2021 tarihinde Mersin’in Erdemli ilçesindeki Çeşmeli otobanının girişinde iki polis memurunun AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durdurduğunu, memurların bu işlemin ardından açığa alındığını açıkladı.
AK Partili Yılmaz’ın polis memurlarına, “Siz benim aracımı nasıl durdurursunuz, siz kimsiniz” ifadeleriyle hakaret ettiğini söyleyen CHP’li Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

‘SOYLU NEDEN SUSPUS?’

Kurban Bayramı arifesinde M.A. ve M.Y. adlı polis memurların rutin kontrol nedeniyle AK Partili Milletvekilinin çakarlı aracını durdurduğunu belirten Başarır, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz kişisel egosu sebebiyle kıymetli polis arkadaşlarımızı açığa aldırmıştır. Milletvekili makamı kişisel egolarla işgal edilecek bir makam değildir. Bu makam bizlere halkın sözcüsü olarak verilmiş kutsal bir makamdır. Biz burada halka hizmet etmek için otururken bu yapılan davranış kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda artan polis intiharlarına ve baskılara da yaptığı açıklamada değinen CHP’li Başarır, “Polis teşkilatımız pandemi döneminde çok zor şartlar altında çalıştı. Dikkat ederseniz son zamanlarda polislerin intihar oranları çok yükseldi. Bunların araştırılması ve çözümlerinin üretilmesi gerekmektedir ancak kendisini halktan üstün gören ve fildişi kulelerinde yaşayan bu zat-ı muhterem gibiler Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu unutmuş olmalı ki polislerin görevinden ve sorunlarından bile bihaber. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her olayda polisimizin arkasındayız derken iş kendi partisindeki milletvekiline gelince suspus oluyor” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir