Ana Sayfa / Manşet / CHP Mersin İl örgütü ve ilçe örgütleri Cumhuriyetin 98’inci yılını kutladı

CHP Mersin İl örgütü ve ilçe örgütleri Cumhuriyetin 98’inci yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’in 98. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif tören düzenledi. Düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, törene CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Adil Aktay ve İl Yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri, parti üyeleri katıldı.

Törende konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Atatürk’ün ‘Dünyada sulh, yurdumuzda sulh’ sözlerini bir kez daha hatırlatmak isterim.  Değerli arkadaşlar bugün elbette ki gururlandığımız, sevindiğimiz bir gün ama bugün aslında en hassas noktalarımızda, en iyi bir şekilde ince bir düşünceyle bu durumu gözden geçirip, mücadelemize bu konuda bu noktadan bakarak devam etmemizin hem ülkemiz açısından hem cumhuriyetimiz açısından hem laiklik ve özgürlükler bakımından çok önemli. Bize cumhuriyetin coşkusunu, bize cumhuriyetin onurunu, bize cumhuriyetin bir ülke olma mutluluğunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, canını, kanını vermiş geçmişlerimize rahmet okuyarak onarlın aziz hatırası önünde eğiliyorum” ifadelerine yer verdi.

“İNSANCA VE KARDEŞÇE YAŞAMAK İÇİN İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ TEMELİ BİZE CUMHURİYET SAĞLADI”
“98’inci kuruluş yıl dönümünü gururla kutladığımız Cumhuriyet, bizim için herhangi bir yönetim şekli değil, bir var olma biçimidir” diyen CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Cumhuriyet bizim için bu güzel ülkede özgür ve eşit yurttaşlar olarak insanca yaşamak demektir. Milletin, insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu bilmesi demektir. Cumhuriyet bize insanca yaşamanın milli iradenin üstünlüğüne, demokrasiye, laikliğe, hukuk devletine, sosyal adalete bağlı olduğunu gösterdiler. İnsanca ve kardeşçe yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz temeli bize cumhuriyet sağladı. Bu temeli yıkmak Cumhuriyetsiz bir Türkiye yaratmak isteyenlere asla fırsat veremeyeceğiz. Cumhuriyetin ve halkın partisi olarak, ülkemizi, cumhuriyetimizin ikinci yüz yılına çok daha mutlu ve umutlu, çok daha güçlü taşıyacağız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi” dedi.

“ATAMIZIN EMANETİNE HEPİMİZ, HEP BERABER SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Atatürk’ün emanetine hep beraber sahip çıkacaklarını ve bu görevin bütün vatandaşlara da düştüğünü kaydeden CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise, “Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün teminatı olan cumhuriyetimizi, Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte öncellikle emperyalistlerin ülkemizi işgalinden kurtarıp, bir yurt, bir ülke yapma noktasında verdiği emekler için başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün emeği geçenlere saygılarımı sunarak onların aziz hatırasına sahip çıkacağımızı da bir kez daha buradan sizlerin huzurunda söylemek istiyorum. Bizlere düşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Benim büyük eserim’ dediği cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşen de bu cumhuriyete sahip çıkmak. Atamızın emanetine hepimiz, hep beraber sahip çıkacağız. Bunu her türlü makam ve görev arkadaşlarımızın yerine getirmesi gerektiği gibi, bütün Cumhuriyet Halk Partililere ve vatandaşlarımıza aslında bu görev düşüyor” şeklinde konuştu.
“İKTİDARI SARAYDAN ALIP, YİNE HALKA VERECEĞİZ”
“Cumhuriyet, bize Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı” diyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi, Anadolu halklarının birlikte mücadelesiyle 29 Ekim 1923’te demokrasiyle taçlandı, bağımsızlıkla taçlandı, cumhuriyet, laiklikle taçlandı. Ne olursa olsun, ne engel çıkartmaya çalışırlarsa çıkartsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar şimdi de en geç cumhuriyetin 100’üncü yılında ve çok az kaldı. Ekonomiyi mahvettiler, eğitimi mahvettiler, sağlığı mahvettiler sadece bir avuç saray yandaşlarını zengin ediyorlar. Halkımız hiç merak etmesin 100 yıl önce olduğu gibi bu sefer Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ve siz değerli ailemiz sayesinde şimdi yine 100 yıl sonra iktidarı saraydan alıp, yine halka vereceğiz” şeklinde konuştu.

“600 YILLIK İMPARATORLUĞUN KÜLLERİNDEN YENİDEN BİR UMUT YEŞERDİ”
Konuşmalarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anarak başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Bir asrı devireceğiz. Birinci yüzyıl bitiyor hem cumhuriyetin hem partimizin. Bu cumhuriyet ve bu parti, savaş meydanlarından çıktı, mücadeleyle, kanla, alın teriyle, vefayla, sadakatle, birlikle, beraberlikle bir ulus yaratıldı. 600 yıllık imparatorluğun küllerinden yeniden bir umut yeşerdi. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarının önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. İyi ki bu topraklarda Mustafa Kemal Atatürk gibi yiğitler çıktı, vatanseverler çıktı, mücadele insanları çıktı. Onun için tam bağımsız Misakı Milli sınırları içerisinde, ateş topuna dönmüş bir coğrafyanın ortasında çölde bir vaha gibi, denizin ortasında bir ada gibi aydınlık bir ülkede yaşama imkanına sahibiz. 100 yılda Türkiye’de yaşayan doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün insanlarımız her rengimiz, çok acılar gördü. Ekonomik sefaletler gördü, siyasi cinayetler gördü, yokluklar gördü, dünya savaşları gördü 100 önce bugün” dedi.

 

“2 MİLYON 300 BİN VATANDAŞIN BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Sadece kendi partisinin değil, bütün Mersin halkının Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Seçer, “Görevim Mersin’de yaşayan 2 milyon 300 bin Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan ya da taşımayan bu ülkenin insanı ya da kandan savaştan, kaostan gelmiş bu bölgede sığınmış garibin, gurebanın belediye başkanı olarak ben herkesin belediye başkanıyım. Sizlerin kardeşiyim, kentte başka partilere oy vermiş vatandaşlarımın da belediye başkanıyım. Atatürk de bu cumhuriyeti onun için kurdu. Eğer cumhuriyetin içerisini dolduramazsanız hiçbir kıymeti, harbiyesi yok. Eğer siz cumhuriyetinizin içini demokrasiyle, demokrasinin temel ilkeleriyle dolduramıyorsanız, hatta günümüzde olduğu gibi olanı da yok ediyorsanız, zayıflatıyorsanız siz o cumhuriyete en büyük zararı veriyorsunuzdur günümüzde olduğu gibi. Bu tespitleri artık detaylandırmaya gerek yok. Biz çalışıyoruz 31 Mart’tan bu yana. Sadece Mersin’de değil, ülkenin her yerinde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Atalarımıza laik birer çalışkan birey olmak zorundayız, çok konuşmaktan çok çalışmak zorundayız. Ama inanıyorum ki 2023 Türkiye’de bir tarihi siyasi kırılma noktası olacaktır” diye ekledi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir