Ana Sayfa / Manşet / CHP Mersin il örgütü EYT’liler için basın açıklaması yaptı

CHP Mersin il örgütü EYT’liler için basın açıklaması yaptı

CHP İl örgütleri ve CHP emek büroları, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi.  CHP Mersin İl Başkanlığı ve EYT’lilerin ortak olarak yaptığı açıklamada konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adıl Aktay, EYT’lilerin lütuf değil kazanılmış haklarını istediklerini söyledi.

Özgür Çocuk Parkında yapılan açıklamada konuşan  Aktay, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 22 yıldır anayasal emeklilik haklarının verilmesi için mücadele ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, yaş engeliyle birlikte bir de AKP-MHP engeline takılıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mağduriyete son vermek için attığımız her adımda, karşımızda AKP-MHP ittifakını gördük. TBMM’de, Emeklilikte Yaşa Takılanların kazanılmış haklarına kavuşabilmeleri için verdiğimiz tüm kanun teklifleri AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Öte yandan, emeklilik hakkı elinden alındığı için halen çalışmak zorunda olan vatandaşlarımız iş cinayetlerinde can vermeye devam ediyor. 2013 yılından bugüne emeklilik yaşı gelmiş olduğu halde emekli olamayıp çalışan 2 binden fazla işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Bir başka deyişle EYT’liler sadece açlıkla değil, iş kazaları ve iş cinayetleri ile de sınanıyor” dedi.

“HAKLARIMIZ İSTİYORUZ”

Mersin EYTSYDD Dernek Başkanı Murat Sürücü ise zamanında alınan yanlış ekonomik kararların faturası EYT’liler kesilmez dedi. Sürücü, “siyaset mekanizmasının EYT meselesine bakış açısı maalesef yanlış bir yöndedir. Bedeli zaten yıllar içinde emekçiler tarafından peşinen ödenmiş bir hak için oturup maliyet hesapları yapmak ve adeta bu iş bize kaça patlar acaba demek bizler açısından garabettir. Zamanında alınan yanlış ekonomik kararların faturası biz EYT’lilere kesilemez. Biz Milletiz. Hak olan hak sahibine kayıtsız ve şartsız şekilde teslim edilmelidir” diye konuştu.

“EYT’LİLERİN YANINDAYIZ”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, KESK Mersin Şubesi Dönem Sözcüsü Murat Doğan, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Cemal Akbudak, Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi Geçici Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Karakuş ise EYT’lilerin hak mücadelesinin yanında olacaklarını belirttiler.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Çukurova TUAYDER: Adalet nöbeti eylemleri yeni bir aşamaya taşınmıştır

Mersin’de PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle tutsak yakınları tarafından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir