Ana Sayfa / Manşet / CHP Grupbaşkan Vekili Özgür Özel Mersin’de Erdoğan’a yüklendi; TÜİK demek Tayyib’i üzmeyen İstatistik Kurumu demektir

CHP Grupbaşkan Vekili Özgür Özel Mersin’de Erdoğan’a yüklendi; TÜİK demek Tayyib’i üzmeyen İstatistik Kurumu demektir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’li Yenişehir, Mezitli ve Tarsus belediyesinin kente kazandırdığı tesislerin açılışını gerçekleştirmek ve bazı sivil toplum örgütleriyle görüşmek amacıyla bu sabah Mersin’e geldi. Özel, Mersin’de CHP’li belediyelerin başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. 

CHP Mersin Milletvekilli Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır’ın da kendilerine eşlik ettiği Özer, İlk ziyaretini CHP Mersin İl örgütüne gerçekleştirerek, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olan Özel, “Bugünkü konuğun siyasi yönü olmasaydı Mersinliler anlamlı bir ziyaret olurdu. Ülkenin cumhurbaşkanı var Mersin’de ama herkesi kucaklayamıyor, 83 milyonu kucaklayamıyor çünkü bir siyasi partinin genel başkanı sıfatıyla geliyor. Ve bir partinin genel başkanı sıfatıyla Mersin’e gelirken Mersinliler uzaktan gördükleri bir gerçeklikle tanıştılar. Yüzlerce araçlık konvoyların, binlerce korumanın bir kente ziyaret öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yaşattığını çok yakından gördüler. O otobanda o polislere yapılan o zulmün anlamını kimse çözemedi.  Otobanda yüz metrede bir polislerin durmasına kimse anlam veremedi.  Mersin’deki polislerin silahlarındaki şarjörler boşaltıldı.  Kendi polisine itimat etmeyen bu görüntüyle Mersin de tanıştı.

Siyasi bir etkinlik için istedikleri binalar belediye başkanımız tarafından tahsis edildi. Dekor taşları birileri tutar da atar mı diye toplatıldı. Binadaki tüm odalar ve çekmecelerin açık tutulmasıyla ilgili talepler yaşandı, görüldü.

Kendisinde bir tedirginlik, bir korku ve onu korumak için dünyada hiçbir lidere uygulanmayan bir prosedür uygulanıyor. Bunu anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santralini basına kapalı bir ziyaret kapsamında gezmesini eleştiren Özel, “Rusların Tayyip Erdoğan’a böylesi büyük yatırımda gösterdiği imtiyazlar ve böylesine bir elektrik alım garantisi için teşekkür edeceklerini ve santralin bir kısmını gösterecekleri anlaşılıyor” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanını partili diyanet işleri başkanı olmakla suçlayan Özer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’e de gerçek verileri vermediği için tepki gösterdi. Özel, ” TÜİK demek Tayyibi üzmeyen istatistik kurumu demektir.” dedi.

Özer, CHP’deki konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret ederek, Seçer’in Mersin’de çok başarılı çalışmalar yaptığını kaydetti. Seçer de Özel ve CHP’li vekillerin kendilerini ziyaret etmesinden onur duyduklarını ve bu ziyaretlerin kendilerine moral olduğunu dile getirdi.

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir