Ana Sayfa / Manşet / CH Milletvekilli Başarır “6 milyon Suriyeli vatandaşlığa alınacak” iddiası

CH Milletvekilli Başarır “6 milyon Suriyeli vatandaşlığa alınacak” iddiası

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV’de Ayşenur Aslan sunduğu Medya Mahallesi programına katılarak, AKP’nin Suriye politikasını eleştirdi. Başarır, AKP’nin 2023 seçimleri öncesi yapılan anketlerde geri düşmesi durumunda 6 milyon Suriyeliye vatandaşlık verebileceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için göçmen politikası tek başına yeterli” diyen Başarır, “Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekten tarihe hesap vermesi gerekiyor. Gittin Amerika’nın gazıyla Suriye’yi karıştırdın. Amerika, Rusya ve Çin geldiğinde hemen geri çekildi sap gibi kaldın orada.

Ondan sonra ne oldu 6 milyon Suriyeli bana geldi ve bunun hesabını kim verecek? Sen bir hesap vereceksin bu topluma. Şimdi Mersin’de 1 milyon 850 bin nüfusumuz var. Su, temizlik belediye hizmetlerinin bütçesi buna göre hesaplanıyor ama 600 bin tane Suriyeli var.

Bunlar suyuna ortak, yoluna ortak, temizliğin ortak. 500- 600 bin civarında kayıtlı kayıt dışı diyorum. Hatay’da 300 bin, Adana’da 400 bin yani Mersin’de 350 bin diyorlar ama ben Mersin’de 500 binin üzerinde Suriyeli olduğunu biliyorum. 

Böyle bir vahim bir durum var. Benim memleketimde bu ihaneti yapıyorsun insanlara sahip çıkmıyorsun, insanlar sokakta. Hala Suriye’de barış sağlayıp, orada huzuru sağlayacak adımları atmıyorsun. Bu insanlar sokakta. Türkiye huzursuz. Sen neyi konuşuyorsun” dedi.

Başarır, “Tarihteki hiçbir Cumhurbaşkanı bu kötülüğü halkına yapmamıştır. Dün “Yüz on bin Suriyeli ’ye vatandaşlık verdik” diyen bir Cumhurbaşkanı bunu övünerek söyledi.

Yazıklar olsun. “Yüz bin daha vereceğiz” dedi. Ben burada şunu görüyorum. Bu beyefendi 6 milyonu almış koymuş bir kenara. Anketlere bakacak ona göre vatandaşlık verip oy kullandıracak.

Ben bunu Cumhurbaşkanının kendi seçmeni, Türkiye Cumhuriyeti’nin 83 buçuk milyonu kendisinden bıktıkça, oyu azaldıkça, vatandaşlık vereceğini oy kullandıracağını düşünüyorum.

Bu bir ihanettir. Bu bir suçtur. Dünyaya, vicdana hesap verecek. Bu insanlar, burada yaşayan evinden barkından olan insanlara hesap verecek çünkü Suriye’de savaşı körükleyen ve Esad’ı indirmeyi destekleyen zaten o Cuma namazı kılıyordu” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir